Sakarya'da Engelli Vatandaşlara Yönelik Çalışmalar

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, pozitif ayrıcalık tanınması gereken kesimlere karşı çözüm odaklı politikalar üreten, geliştiren, sorgulayan ve uygulayan bir anlayışla çalıştıklarını söyledi.


Arifiye ilçesinde engelli vatandaşlar ve ailelerine yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısına katılan Yüce, diğer ilçelerde de bu türtoplantılar yaptıklarını anlattı.

Hükümetin dezavantajlı durumda bulunan engelli vatandaşlara sağladığı sosyal haklar hakkında bilgi veren Yüce, şunları söyledi:

"Büyükşehir Belediyesi olarak, pozitif ayrıcalık tanımamız gereken kesimlerimize karşı, çözüm odaklı politikalar üreten, geliştiren, sorgulayan ve uygulayan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Düzenlediğimiz ilçe buluşmalarımızla, engelli vatandaşlarımız ve ailelerine belediyelerimizden alabilecekleri hizmetler ve devletimizin engellilerimize sağladığı sosyal haklar hakkında ayrıntılı bilgi vermiş oluyoruz. Bilgilendirme toplantılarımızı diğer ilçelerimizde de düzenlemeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA