Kktc’nin 30. Kuruluş Yıldönümü Resepsiyonu

KKTC İstanbul Başkonsolosu Servet Dorak, KKTC’nin 30’ncu kuruluş yıldönümü dolayısıyla bir resepsiyon verdi.


KKTC İstanbul Başkonsolosu Servet Dorak’ın ev sahipliğini yaptığı KKTC’nin 30’ncu kuruluş yıldönümü İstanbul Swissotel’de verilen resepsiyonla gerçekleştirildi.

Resepsiyona Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türk ve yabancı uyruklu bazı subaylar ile İstanbul’da yaşayan çok sayıda KKTC vatandaşı ile davetliler katıldı.

Kıbrıs’a özgün müzikler eşliğinde konuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu. Resepsiyonda bir konuşma yapan Avrupa Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, “Bizim kaderimiz, mutluluğumuz, huzurumuz keyfimiz, hüznümüz hep bir oldu. Hiç kimse, AB için Kuzey Kıbrıs'tan, Kuzey Kıbrıs için de AB'den vazgeçmemizi beklemesin. Çünkü iki konuda da haklı davamızı sonuna kadar yürütme konusunda kararlıyız" dedi

Bakan Bağış adada, KKTC ile Güney Kıbrıs Rum Yönetiminin birlikte oluşturacakları bir üst kimlikle siyasi ilişkilere dayalı bir çözüm konusunda Türkiye'nin kararlılığına vurgu yaptı. Bağış, “Çözüme iki taraf da uzlaşıp yaklaştığı zaman, Türkiye buna sadece destek verecektir. Ama çözümsüzlük hiçbir şekilde KKTC'nin ya da adadaki kardeşlerinin yalnız bırakılacağı anlamını taşımayacağını vurgulamak istiyorum. Türkiye bu güne kadar Kuzey Kıbrıs'ı hiçbir zaman yalnız bırakmamıştır, bundan sonra da bırakmayacaktır" dedi.

KKTC'nin 30. yıl pastasını Egemen Bağış ile KKTC Başkonsolosu Dorak, İstanbul Valisi Mutlu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Hüsnüoğlu birlikte kesti. Bakan Bağış ve Vali Mutlu, daha sonra resepsiyondaki misafirlerle hatıra fotoğraf çektirdi.
Kaynak: İHA