Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir Açıklaması

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başbakan’ı havaalanında karşılayacağını ifade ederek, “Yarın hayırlı bir gün olarak” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir Açıklaması

Brüksel ziyareti dönüşünde havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baydemir, çeşitli açılış ve toplu nikah törenine katılmak üzere yarın Diyarbakır’a gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretini değerlendirdi. Baydemir, “Her şeyden önce Diyarbakır halkının bir evladı ve hizmetkarı ve temsil eden nacizane bir yurttaş olarak, benim en büyük görevlerimden biri Diyarbakır halkını temsil etmektir. Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Sayın Mesud Barzani, Diyarbakırımıza gelmesinden dolayı misafirperverliğimizde, kendilerini ağırlamakta büyük bir memnuniyet duyacağız. Yarın ki programımız, Diyarbakır halkının yüzünü ak çıkaracak, bir program olacaktır. Duruşumuz ve bütün bu zaman dilimi içerisinde göstereceğimiz ilgi ve alaka Kürt halkının kendi içerisindeki ittifakını, güçlendirmeye katkı sunma temelinde olacaktır. Sayın Başbakanın programları dahil olmak üzere, bütün programa ilişkin duruşumuz, Türkiye’nin iç barışının sağlanması sürecine mütevazi de olsa katkı sunan, bir duruş olacaktır. Şuan ki, diyalog sürecinin derinlikli bir müzakereye dönüşmesi sürecine katkı sunan bir duruş olacaktır. Ben öyle sanıyorum ki, yarın hayırlı bir gün olacak. Yarından sonraki günlerde inşallah daha hayırlı günler olur. Bütün Ortadoğu coğrafyasına barışın gelmesine katkı sunan bir buluşma olmasını temenni ediyorum” dedi

“BAŞBAKAN İLK BİZİ ZİYARET EDECEK”
Yarın kentte gelecek olan Başbakan’ın ilk ziyaretini Büyükşehir Belediyesine yapacağını ifade eden Baydemir, görüşmede DTK Eş Başkanları ile Leyla Zana’nın da yer alacağını belirterek, şunları söyledi:
“Bize iletilen bilgiye göre, Başbakanın ilk ziyareti Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine olacak. Bizlerde gerekli olan hazırlığımızı yaptık ve misafirlerimizi büyük memnuniyetle ağırlayacağız. Başbakanı havaalanında karşılayacağız. Ziyaretimizde, Demokratik Toplum Kongresi Eş Başkanlarımız, Diyarbakır Milletvekillerimizden Leyla Zana, Altan Tan ve çok sayıda BDP’li arkadaşlarımız yer alacak. Diyarbakır halkının büyük çoğunluğunun yüzünü ak çıkaracak misafirperverlik örneğini duruşunu ortaya koyacağız. Pazar günü ise, Sayın Barzani, Diyarbakır Büyükşehir Belediyemizde Diyarbakırlı diğer dinamiklerle bir araya gelecek.”

10 BİN METRE YÜKSEKLİKTE HOŞ GELDİNİZ
Öte yandan Baydemir, Brüksel dönüşünde Türk Hava Yollarına ait bindiği uçakta 210 yolcuyla tek tek ilgilenerek, Kürtçe ve Türkçe Diyarbakır’a hoş geldiniz diyerek, bir isteklerinin olduğunda emirlerine amade olduğunu söyledi.

Baydemir, yolcularla yaptığı sohbette, Başbakanın Diyarbakır ziyaretinden dolayı, Brüksel’deki programını yarıda kestiğini anlattı.
Kaynak: İHA