Aksaraylı Öğrenci Yazılım Yarışmasında Dünya Birincisi Oldu

Aksaray Kız Teknik ve Meslek Lisesi mezunu Gamze Oruç, Microsoft'un düzenlediği yazılım yarışmasında dünya birincisi oldu.


Aksaray Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Aksaray Kız Teknik ve Meslek Lisesi Bilgisayar Teknolojileri Web Tasarım Bölümünden 2011-2012 yılında mezun olarak, Akdeniz Üniversitesi Manavgat Meslek Yüksekokulu Bilgisayar Programcılığı bölümünü birincilikle kazanan Gamze Oruç, Microsoft Türkiye'nin düzenlediği "Microsoft Windows 8 Uygulama Geliştirme" ve "Java & Android Developer Yarışması"na katıldı.

Oruç, sınav sonucunda, "Java & Android Developer" da Türkiye birincisi", "Web ve Grafik Tasarım" ve "Yazılım Geliştirme Yarışması"nda ise dünya birincisi oldu.

Açıklamada, Oruç'un şunları kaydettiği belirtildi:

"Hayalim sürekli bilgisayar teknolojisinin içinde olmak. Bunu da gerçekleştirdiğime inanıyorum. 'Hayal ediyorsan gerçekleştirebilirsin' cümlesi rehberim oldu. Hayal etmeliyiz ki peşinden koşabileceğimiz bir hedefimiz olsun. Artık hedefim Uzay Bilimleri alanında ışınlama teknolojisini keşfetmek. Bu yolda ilerlemek istiyorum. Bana eğitimim ve çalışmalarımda bugüne kadar destek olan herkese teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA