Haytap'ın Ulusal Temsilciler Toplantısı, Ayvalık'ta Yapılacak

Türkiye Hayvan Hakları Federasyonunun 6'ncı ulusal temsilciler toplantısı, 16-17 Kasım'da Ayvalık ilçesinde gerçekleştirilecek.


HAYTAP Ayvalık Temsilcisi Gülnihal Balcı, düzenlediği basın toplantısında, toplantının, 46 şehirden 130 katılımcıyla 16-17 Kasım'da yapılacağını bildirdi.

Federasyonun, Diyarbakır'dan Muğla'ya, Zonguldak'tan Erzurum'a kadar 16 hayvan hakları derneği, 70'e yakın temsilcisi ve binlerce gönüllüsüyle hayvanların yaşam şartlarını iyileştirmeyi hedeflediğini belirten Balcı, toplantı için Ayvalık'ın seçilmesinin nedeninin, belediyenin gerek sokak hayvanlarına yönelik ve gerekse bakımevinin eksiklerinin giderilmesi ve iyileştirilmesi konusunda attığı önemli adımlar olduğunu ifade etti.

Umut veren bu çalışmalar için belediyeye ve destek olan kurumlara teşekkür eden Balcı, şunları kaydetti:

"Ayvalık'ta gerçekleştireceğimiz toplantımızda kampanya başlatacağız. Bu kampanya kapsamında tüm temsilci ve gönüllülerimiz, kendi bölgelerindeki partilerin aday adayları ile görüşerek kendilerine seçildikleri takdirde hayvan hakları konusunda yapmaları gereken çalışmaları yapacaklarına dair bir taahhütname imzalatacaklar. Daha sonra bu taahhütnameyi imzalayan ve imzalamayan adaylar tüm iletişim araçlarımız vasıtasıyla açıklanacak, seçim sonrasında ise yapılan çalışmalar denetlenecek ve belediyelerle eşgüdümlü çalışılacak."

Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen ise HAYTAP ile çalışarak hayvanların barındığı çiftliklerini daha modern hale dönüştürmek için çaba harcadıklarını anlattı.

İlçeye tatile gelen vatandaşların, yanlarında getirdikleri hayvanları dönüşte Ayvalık'ta sokağa bırakarak kaderine terk ettiğini savunan Türközen, "Bu da ilçemizdeki sokak hayvanı artışına neden oluyor. Büyük desteğe ihtiyacımız var" diye konuştu.

Kaynak: AA