Adrasan'da Turizm Çalıştayı Toplantısı Yapıldı

Kumluca'ya bağlı Adrasan beldesinde turizm çalıştayı toplantısı düzenlendi.


Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde Adrasan'da bulunan Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantıya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan Belediye Başkanı Yalçın Akkulak, KUTSO Başkanı Murat Günay, Yazır köyü muhtarı Halil Karataş, Adrasan ve Olimpos'ta bulunan turizm işletmelerinin sahipleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Günay, bölge olarak turizm ve tarımın çok önemli olduğunu ancak tarımdan aldıkları ekonomik değere göre turizmin eksik kaldığını söyledi.

Bölgede turizmin her şey dahil sistemine göre değil, butik otel ve aile işletmeleri olarak yapıldığına dikkati çeken Günay, "Bölgemizde tarih, doğa, deniz ve güneş var. Buna rağmen turizmden istediğimiz payı alamıyoruz. Bu konuda fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bu toplantıyı düzenledik" dedi.

Karataş da 1980'li yıllardan itibaren Adrasan ve Olimpos bölgesinde turizmin hızlı gelişme gösterdiğini ifade ederek, bu gelişmede dünyaca ünlü Olimpos isminin de lokomotif olduğunu kaydetti.

Gelinen noktada Olimpos ve Adrasan'daki turizmcilikte konaklama tesislerinin doğal bir ortamda, bahçeler arasında bungalovlar, ağaç evler şeklinde yapıldığını belirten Karataş, "Bizler turizm işletmeleri sahipleri olarak bölgemizde planlı turizm yapılması taraftarıyız. Bu konuda öncelikle altyapılarımızın düzenlemesi gerekiyor. Bunun dışına kalifiye personelle işimizi yürütmeliyiz. Yani bölgemizde kapasite artırılmasından ziyade kalite artırılarak hizmet vermeliyiz" diye konuştu.

Akkulak da bölgedeki turistik işletmelerde tesisleşme ve gelişememe sorunu olduğunu söyledi.

Adrasan'da 10 yıldır belediye başkanlığı görevinde bulunduğunu hatırlatan Akkulak, işletmelerin yenilenmesi ve modern bir hizmet anlayışı için turizm teşviklerinin yeterli olması gerektiğini vurguladı.

Akkulak, "Bölgemiz o kadar bakir ve turizm yapılmaya o kadar müsait ki, bu durumu maalesef değerlendiremiyoruz. Doğa harikası, denizi, kumu, güneşi, tarihi her şey var. Bölgemiz alternatif turizm içinde son derece uygun. Özellikle eko turizm yapılması, mevcut turizm faaliyetlerimize yön verecek farklı bir alan. Ama tüm bunları bir araya getirecek, bunlardan en iyi şekilde faydalanılabilecek değişim ve gelişime ihtiyacımız var. Bunu başarırsak, o zaman bölgemizin de kaderi değişmiş olur" şeklinde konuştu.

Çetinkaya ise toplantıda konuşulan ve ortaya konulanların aynı sorunlar, çözümlerinin de aynı olduğunu kaydetti.

Kendi tespitine göre sorunların hepsinin çözümünün altına birlik ruhu yattığını anlatan Çetinkaya, kendisinin bu tür toplantıların sorunların çözümüne katkı sağlayacağını düşündüğünü belirtti.

Çetinkaya, şunları söyledi:

"Sorunlarda da, çözümlerde de elde edilecek her türlü kazanımlarda her zaman bitaraf yoktur. Çözüm ve paylaşımda herkes eşitse o zaman orada adalet, huzur ve mutluluk vardır. Siz turizmde Kumluca'nın gülen yüzü, açılan kapısı olacaksınız. Elinizde doğa var, deniz var, tarih var, bunları hep birlikte iyi değerlendirmeliyiz. Değişim, dönüşüm ve gelişmenin olmadığı yerde geriye doğru gitme ve başarısızlık vardır. Ben böyle bir toplantının bölgeye faydalı olacağını düşünüyor, bu toplantının yapılmasını sağlayan KUTSO ve sizlere teşekkür ediyorum."

Toplantıda tekrar söz alan KUTSO Başkanı Murat H. Günay, 30 Ocak'ta yapılacak EMİT Fuarında KUTSO olarak stant kiraladıklarını ve fuarda bölgeyi ve turizm seçeneklerini en iyi tanıtmak için çalışacaklarını söyledi.

Günay, ayrıca bu tür toplantıların belirli aralıklarla yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA