Sahabe Projesinde Detay Proje Hazırlanıyor

Türkiye kabri kesin olarak bilinen iki sahabeden birisi olan Hz. Saffan bin Muattal Türbesinin bulunduğu bölgede uygulanacak olan projenin detay projeleri hazırlanıyor.

Sahabe Projesinde Detay Proje Hazırlanıyor

Hz. Saffan bin Muattal Türbesi’yle ilgili Adıyaman Valiliği ve Türkiye Diyanet Vakfı koordinesinde çalışmalar yürütülüyor. 2013 yılı içerisinde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından sahabe caminin temeli atıldı.

Temel atma töreninden sonra cami ile ilgili inşaat çalışmaları sürerken, Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, KİPTAŞ tarafından mimari tasarımı gerçekleştirilen bu projenin detay projelerinin hazırlandığını ve yaklaşık maliyetin çıkartılmaya çalışıldığını söyledi.

İpekyolu Kalkınma Ajansı’na Hz. Saffan bin Muattal Türbesi’yle ilgili proje sunduklarını ve Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan projeye destek verileceğini kaydeden Vali Mahmut Demirtaş, caminin kaba inşaatının 2014 yılı içerisinde bitirileceğini sözlerine ekledi.

Daha önceden 156 dönüm olan Sahabe alanının bin dönüme ulaştığını dile getiren Demirtaş, temeli atılan caminin, 5 bin 250 metrekare alanı ile 10 bin kişiye hizmet vereceğini söyledi.

Kaynak: İHA