Başkan Yaman’dan 'Birlik ve Beraberlik” Yemeği

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, AK Parti Dilovası İlçe Teşkilatı yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları, belediye meclis üyeleri, Dilovası Belediye Başkan aday adayları, il genel meclis üyeleri, il yöneticileri, mahalle yönetimleri, parti üyeleri ve bazı muhtarlarında geniş katılımlı bir yemek düzenledi.

Başkan Yaman’dan 'Birlik ve Beraberlik” Yemeği
Yaklaşık bin kişinin katıldığı “Birlik ve Beraberlik” yemeği Tavşancıl Sahil Restaurant’ta gerçekleşti.
Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, Dünya lideri bir başbakanımızın Dilovası’nda ki dava arkadaşlarını böyle güzel bir birlik ve beraberlik yemeğinde bir arada görmekten büyük onur duyduğunu belirterek, “Davamıza sunduğunuz destekten dolayı ve düzenlediğimiz birlik ve beraberlik yemeğimize katılarak dayanışmanın ve birliğin en güzelini gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bu güçlü ve büyük aileye fitne tohumları ekmek isteyenlere Allah fırsat vermesin ve AK kadroların daha uzun yıllar bu ülkeye hizmet etmesini nasip etsin. AK Parti iktidarı öncesi ülkemizde yaşananları hiç birimiz unutmadık. Şafak sökmeden başlayan hastane kuyruklarını halkımız unutmadı. İlaç alabilmek için günlerce bekleniyordu. Eğitimde 60’ar, 70’er kişilik sınıflarda eğitimler yapılıyordu. Okullar açıldığı zaman aileleri büyük bir telaş alıyor kitap ve kırtasiye malzemelerini alabilmek için çok büyük sıkıntılar yaşıyorlardı. İşsizlik diz boyuydu. Kişi başına düşen gayrisafi milli hasıla 2160 dolara kadar düşmüş, koalisyon hükümetleri ile sürekli geriye doğru giden bir ülke konumundaydık. Anaların gözyaşlarının dinmediği bir ülkede, kimsenin kimseye güvenmediği bir ülkede yaşıyorduk” dedi.

AK Parti iktidarı ve Dünya lideri bir Başbakan ile ülkemizin son 12 yılda büyük bir çağ atladığını ifade eden Yaman, “Özellikle sağlık alanında, eğitim alanında ülkemiz Cumhuriyet tarihinin en önemli yatırımlarını yapmıştır. Hedef 2023 diyerek başlatılan çalışmalar ile ülkemiz hemen hemen her alanda çok ciddi atılımlar göstermiş ve Dünyan’nın güçlü ekonomileri arasında yer edinmeye başlamıştır. İnşallah 2023’te de ilk 10 ülke arasına gireceğiz. Artık hayata daha umutlu bakıyoruz. Bizim çocuklarımız başörtülerinden dolayı okullarına gidemiyordu. İnsanlar bir şekilde ötekileştirilmişti. Allah’a hamdolsun artık bu sıkıntılar büyük oranda ortadan kaldırılmış durumda. AK Parti iktidarı ile bu ülkemiz durmuyor güçlenerek yoluna devam ediyor” dedi.

5 Yıllık sürecini de değerlendiren Yaman, “2009 Yılından sonra biz belediye ye geldiğimizden bu güne kentimiz 250 milyonluk yatırım aldı. Dilovası kurulduğundan bu yana 11 okulu varken biz iktidara geldikten sonra 11 yeni okul daha yapmak için kolları sıvadık bazıları eğitime açıldı bazıları ise kısa sürede eğitime başlayacak. Ek binasının bitmesi ile Dilovası’nın ilk devlet hastanesi Dilovası halkının kanayan yarasını kapatacaktır. Batı kavşağımızı yaptık, Doğu kavşağımız inşallah kısa sürede başlayacak. Tavşancıl Sahilimizi halkımızın hizmetine açtık. Alt yapıda 35 milyonluk yatırım yaparak Dilovası’nın büyük ölçüde alt yapısını bitirdik. Üst yapıda Dilovası’nın birçok noktasını bitirdik. Dilovası’nın çocuklarının geleceğine ışık tutacak kültür merkezimizin inşaatı hızla devam ediyor. Semt konaklarımızı, bilgi evlerimizi, parklarımızı yaptık yapmaya devam ediyoruz. Bunlar gibi birçok hizmeti AK kadrolar ile birlikte yaptık” diye konuştu.

“Bugünün Dilovası dünün Dilovası değildir” diyen Başkan Yaman şunları söyledi; “İnşallah bundan sonra yarınları daha güzel bir Dilovası olacaktır. Bizimde eksiklerimiz oldu. Başaramadığımız işlerde olmuştur. Ama şunu bilin ki biz her zaman gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Şimdi önümüzde 2014 yerel seçimleri var. Ondan sonra Cumhurbaşkanlığı ve ardından Genel seçimler var. Belkide bizim özlemle beklediğimiz bir anayasa referandumu var. Bu üç seçim ülkemizin ve çocuklarımızın geleceği için çok önemlidir. Önümüzdeki üç yıllık süreçte AK Parti ailesine çok önemli bir görev düşmektedir. Ülkemiz böyle önemli ve çok ciddi sınavlardan geçerken bizim koltuk sevdasına düşmemiz doğru değildir. 2014’te yapılacak yerel seçimlerde birbirinden kaliteli aday adayı arkadaşlarım var. Her birinin de bu görevi layıkıyla yerine getireceğine inanıyorum. Ama gönül isterki ben olayım. Kaldığım yerden devam edeyim. Daha yapacak çok işimiz var. Ancak ben olmayabilirimde ama ben olmasam da benim gibi bir ben olacak. Biz olacağız ve bizden bir kardeşimiz olacak. Ben buradan söz veriyorum. Aday olmazsam da sonuna kadar çalışacağım.

2004’te, 2009’da nasıl çalıştıysam 2014’te daha çok çalışacağım. Dünya liderini asla yalnız bırakmayacağıma söz veriyorum. Biz AK Parti’ye sevdalıyız. Dünya liderine sevdalıyız. Biz ülkemize sevdalıyız, milletimize sevdalıyız dolayısıyla ülkemizin geleceği için ne gerekiyorsa seve seve yaparız. 2014 seçimlerinin ülkemize, Kocaeli’mize ve Dilovamıza şimdiden hayırlı olmasını diliyorum.”
Kaynak: İHA