Konya'nın Yeşil Dokusuna Sanayici Katkısı

Konya'da otomotiv yedek parça imalatı başta olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren MOTUS Group, kentteki yeşil dokuya katkı sağlamak için çalışanlar ve çocuklarıyla 500 çam fidanı dikti.


Konya sanayisinin genç üyesi firmanın yöneticileri, çalışanları; Meram Seydişehir Yolu üzerindeki Bayraktepe mevkisinde 500 çam fidanını toprakla buluşturdu. Fidan dikme programına, firma çalışanlarının çocukları da katıldı.

MOTUS Grup Yönetim Kurulu Başkanı Hıfsı Soydemir, kısa sürede sektöründe ilk üçe girmeyi başaran bir firma olarak, her çalışan için bir fidan dikerek ilk sosyal sorumluluk adımını da attıklarını söyledi.

Burada firma adına hatıra ormanı oluşturmaya karar verdiklerini anlatan Soydemir, "Bozkırın ortasında yer alan Konya'nın yeşil dokusuna küçük bir katkı sunmayı amaçlıyoruz. Çevre duyarlılığını kurumsal ve sosyal bir görev olarak görüyoruz. Bu hatıra ormanında 10 yıl içerisinde 10 bin fidanı toprakla buluşturmayı hedefledik. Konya'yı yeni kuşaklara yeşil bir şehir olarak bırakılması için üzerlerimize düşeni yapmaya kararlıyız" diye konuştu.

Kaynak: AA