Nazilli Belediyesi'nden Çallık Deresine Yeni Köprü

Nazilli Belediyesi tarafından Beğerli ve Arpaz köyleri arasından akan Çallık deresi üzerine yeni köprü inşa ediliyor.

Nazilli Belediyesi'nden Çallık Deresine Yeni Köprü

Geçtiğimiz hafta içerisinde yıkımı gerçekleştirilen Çallık Deresi köprüsünün dar ve kullanışsız olması yüzünden sık sık kazaların yaşanması nedeni ile sürekli huzursuzluk yaşayan iki köyün halkı Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık’tan yeni bir köprü yapılması için talepte bulunmuşlardı. Başkan Alıcık, köylülerin talepleri üzerine Beğerli ve Arpaz köyleri arasından akan Çallık deresi üzerindeki köprünün incelenerek gereken çalışmaların yapılması talimatını vermesinin ardından gelişen süreç içerisinde yaklaşık 40 yıllık olan betonarme köprünün yıkılarak yerine yenisinin yapılmasına karar verildi.

Büyükşehir yasa tasarısının kanunlaşmasından sonra sık sık köylere ziyaretlerde bulunan Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Beğerli ve Arpaz köyleri arasından akan Çallık deresi üzerindeki köprünün can ve mal güvenliği açısından uygun şartları taşımadığını ziyaretlerimiz sırasında kendimiz de yerinde görerek inceledik. İki köyün bağlantısını sağlayan bu köprünün ihtiyaçları karşılayamaz ve hayati tehlike taşıyor olduğuna dair raporunun tanzim edilmesi üzerine yeni bir köprünün yapılması kararını aldık. Mal kaybından öte yaşanabilir yeni can kayıplarını önlemek bizim görevimiz” dedi

Beğerli ve Arpaz köyleri arasından akan Çallık deresi üzerindeki 40 yıllık eski köprünün yıkım çalışmaları izleyen Alıcık; “Yıkılan köprü yerine 10 metre genişliğinde 9 metre uzunluğunda ve 4 metre yüksekliğinde çift araç geçişine uygun yeni köprü inşa edilecek. Köprü en kısa zaman da bitirilerek halkımızın hizmetine sunulacak” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA