Mhp Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Çelik Açıklaması

MHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik, "Antalya'ya yeni bir soluk yeni bir nefes getirmek istiyoruz" dedi.


Bir otelde basın toplantısı düzenleyen Kemal Çelik, Antalya Büyükşehir Belediye başkanlığına aday olduğu için gurur duyduğunu söyledi.

Antalya'ya hizmet etmenin ülke için hizmet etmek anlamına geldiğini dile getiren Çelik, böyle krizli bir ortamda Antalya Büyük Belediye başkanlığını MHP'li bir başkanın almasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Daha önce valilik, mülkiye baş müfettişliği gibi görevlerde bulunarak belediyeleri teftiş ettiğini ifade eden Çelik, "Belediye konusunda çok deneyimli olduğuma inanıyorum. Tecrübelerim var ve bu tecrübemi Antalya ile paylaşmak istiyorum. Yapılan ve yapılamayanları biliyoruz. Antalya'ya yeni bir soluk yeni bir nefes getirmek istiyoruz. Yeni bir model hazırladık. Bu model önemli bir model. Modelin ismi 'Hareketli Model'. Modelimizdeki esas, belediyeyi yönetirken tek başımıza yönetmeyeceğiz. Sivil toplum örgütleriyle, özel sektörümüzle beraber olacağız, onların deneyimlerinden yararlanacağız" dedi.

- Antalya'daki ulaşım sorunu

Turistin otelden çıkmadığına ve Antalya'nın turizmden faydalanmadığına dikkati çeken Çelik, bunun sebebinin de ulaşım sorunu olduğunu söyledi.

Çelik, "Yolların olmadığı ortamda turizm hareketliliği de mümkün değil. Acil bir şekilde ulaşım sorununu çözmeliyiz. Metro uygulamasını devreye sokacağız. Öncelikle ulaşım sorununu çözeceğiz. Deniz yolundan faydalanma ile ilgili de çalışma yapıyoruz" diye konuştu.

Geçmişi eleştirmeyeceklerini, geleceğe bakacaklarını vurgulayan Çelik, şöyle devam etti:

"Ulaşım mastır planı var deniliyor, ancak kimse bunu göremiyor. Antalya'yı yeniden planlayacağız. Antalya sürekli veren bir kent, ancak verdiği oranda alamıyor. Antalya'nın genel bütçeden kaynakları hak ettiği şekilde geri gelmiyor. Bu bir sorundur ve çözülemiyor. Çünkü yönetimin içinde özel sektör, sivil toplum örütü yok. Antalya sahipsiz. Biz Antalya'nın sahibi olacağız. Antaya'nın geleceğine ve Antalya'nın değerlerine sahip çıkacağız. Antalya Antalya'dan yönetilecek. Ben bu göreve talibim. Şimdi bizim zamanımız."

Turizm konusunda da çalışmalarının bulunduğunu anlatan Çelik sözlerini şöyle sürdürdü: "Turizmin çeşitlendirilmesi öncelikli planımız. Bununla ilgili alt yapı sorunlarını çözeceğiz ve yatırım yapmaktan asla kaçınmayacağız. 'Yatırım yaptık borçlandık' deniliyor şuanda. Hesabını kitabını iyi yapacaksınız. Gelir getiren yatırımlar yapılacak. Kara delikleri kapattığımız zaman, borçlu belediye olmayız. Şuanda Antalya belediyesi borçlu bir belediye. Geçmiş belediye başkanı ile şimdiki belediye başkanı arasında tartışmaları izliyorum ve yakışmıyor. Antalya beledilyesi kaynak yaratmalı. Antalya buna müsait bir kent. Kaynak yaratacağız ve bunu Antalya için kullanacağız. Hükümetlerin eline bakmayacağız."

Antalya'ya sahip çıkacaklarını kaydeden Çelik, "Bizim projeleremiz, insan odaklı olacak. Sosyal projeler çok önemli. Antalya'da soyal belediyeceilik işini sadece bira festivali düzenleyerek yapmayacağız. Sosyal sorumluluğumuzu yerine getireceğiz." diye konuştu.

Antalya'daki kentleşmeyi "facia" olarak nitelendiren Çelik, Antalya'ya has bir kentleşme projesi sunacaklarını aktardı. 'Şimdi bizim zamanımız' diyen Çelik, "Elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyacağız. Antalya için çalışacağız. Vatandaşlarımız sadece belediye başkanlarını seçmeyecekler, iktidarın balonunu patlatacaklar. MHP yerelde iktidar olduktan sonra, inşallah 2015 seçimlerinde de iktidar olacak ve Türkiye'yi yönetecettir. Ne mutlu Türküm diyene" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA