Kırıkkale Üniversitesi'nde Köpek Eğitim Kursu

6 Ekim 2013 tarihleri arasında "Köpek Temel İtaat Eğitimi" kursu verildi.


Kursun organizasyonundan sorumlu Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emine Ümran Bozkurt, yaptığı açıklamada, Türkiye'de birçok kişinin köpekleri sevdiği halde eğitimi ile ilgili sorunlar nedeniyle sokaklara bıraktıklarını belirtti.

Prof. Dr. Bozkurt, gelecekte Kırıkkale Belediyesi barınağından sahiplenilen köpeklere temel itaat eğitimi vermeyi planladıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hayvan sahiplerine besledikleri hayvanlar ile ilgili kısa eğitim seminerleri vermeyi düşünüyoruz. Köpek sahiplerinin talep etmesi halinde köpeklerine uygun fiyatlarla Temel ve İleri İtaat eğitimleri vermeyi amaçlıyoruz."

Prof. Dr. Bozkurt, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi olarak halihazırda yurtdışı ve yurtiçindeki birçok kurum ile temas halinde olduklarını, toplumun ihtiyaç duyduğu branşlarda, köpeklerin eğitimleri için de projeler üzerinde çalıştıklarını bildirdi.

Bir sonraki "Köpek İleri İtaat Eğitimi" kursunun 28 Ekim- 2 Kasım 2013 tarihleri arasında vereceklerine değinen Prof. Dr. Bozkurt, kurslarla ilgilenenlerin detaylı bilgilere üniversitenin, https://www.kku.edu.tr/ ve Veteriner Fakültesi'nin https://veteriner.kku.edu.tr/ web sitesinden yapılacak duyuruları izleyerek ulaşabileceklerini belirtti.

Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevket Arıkan ise yakın bir tarihte daha modern tesislerde, köpek eğitimi kursları vermeye devam edeceklerini söyledi.

Prof. Dr. Arıkan, önümüzdeki günlerde Veteriner Fakültesi bünyesinde, yeni bir Köpek Eğitim Merkezi inşaatının başlayacağını kaydetti.

Kaynak: AA