Adliyeye Sevk Edilen 11 Kişi Tutuklandı

Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü ekibi tarafından dokuz ilde eşzamanlı yürütülen operasyonda yakalanan ve kiraladıkları araçları sahte evrakla sattıkları tespit edilen 25 kişiden 11’i çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Adliyeye Sevk Edilen 11 Kişi Tutuklandı

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından 9 ilde düzenlenen operasyonda, sahte evrakla kiraladıkları araçları vatandaşlara satarak dolandırıcılık yapan biri polis 25 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen 17 kişiden 11'i tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, iki sene önce düzenlenen Kontak 41 operasyonunda gözaltına alınan çete üyelerinin bir bölümünün yeniden bir araya gelerek yine sahte evrakla araç kiralayıp dolandırıcılık yaptığı tespit edilince polis ekipleri şahısları takibe aldı. Kocaeli, İstanbul, Isparta, Balıkesir, Antalya, Trabzon, İzmir, Sakarya ve Çorum'da 25 adrese düzenlenen operasyonda, çete lideri olduğu iddia edilen Süha B. ile Olcay G. (27) ile Cemil D. (38) yakalanıp tutuklandı.

Çete üyelerinin araç kiralama firmalarından sahte kimlikle kiraladıkları araçların ruhsat bilgilerini İzmir Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuruna vererek ruhsat sahibinin kimlik bilgileriyle sahte kimlik oluşturduğu ve bu kimlikle araçları internet üzerinden vatandaşlara değerinin altında satarak haksız kazanç elde ettikleri iddia edildi. İşlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 17 kişiden Süha B., Veli Y., Mustafa K., Mustafa G., Şerife G., Murat H., Gökhan Arif D., Derya A., Erol A., Özcan A. ve Raşit T. tutuklanarak cezaevine gönderildi, 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA