Söke Ak Parti Yönetimi Yürütme Kurulunu Belirledi

Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Söke İlçe Yönetimi görev bölümünü yaptı.

İlçe Başkanlığına Av. Abdullah Yeniusta’nın atanmasının ardından oluşan Ak Parti İlçe Yönetimi geçtiğimiz hafta içinde kamuoyuna duyurulmuştu. Yönetim görev bölümü ile yürütme kurulunu belirleyerek çalışmalarına hız verdi. Buna göre Söke Ak Parti İlçe Yürütme Kurulu’nda Tamer Makaraç Siyasi ve Hukuk İşleri, Özgür Atacan Teşkilat, Fatih Gürer Seçim İşleri, Kağan Durmuş Görecek Tanıtım ve Medya, Mehmet Baş Dış İlişkiler, Hilmi Özcan Sosyal İşler, Kemal Özbek Yerel Yönetimler, Kadir Ünal Ekonomi İşleri, Deniz Açıkgöz Halkla İlişkiler, Hüseyin Bilgili Mali ve İdari İşler, Zeki Yavaş Araştırma ve Geliştirme, Berrin Nergiz İlçe Sekreterliği’nden sorumlu görevlere getirildiler.
“ADAYLAR 1 KASIM’A KADAR”
Ak Parti Söke İlçe Teşkilatı ilçe basını ile bir araya geldikleri bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda İlçe Başkanı Av. Abdullah Yeniusta, Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Atacan, Kağan Durmuş Görecek, Ufuk Asrav, Fatma Yavaş ve Orhan Demir bulundu. Yapılan toplantıda açıklama yapan Söke Ak Parti İlçe Başkanı Av. Abdullah Yeniusta; yerel seçimlerle ilgili Aydın’da yapılan toplantıda, Belediye Başkanlığı ve Meclis Üyelikleri için aday adaylığı başvurularının 1 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında tamamlanması kararının açıklandığını söyledi.

Türkiye genelinde olduğu gibi Söke’de de adayların anketler ve parti içerisinde temayül yoklaması yapılarak belirleneceğini belirten İlçe Başkanı Av. Abdullah Yeniusta; 2014 yerel seçimleri için takvimin işlediğini söyledi.

“TEŞKİLAT BAŞKANLIĞI ZOR OLAN KISMI”
Yeni ilçe yönetimini belirlerken siyasette deneyimli insanların yanında yeni yüzlere önem verdiklerinin altını çizen İlçe Başkanı Av. Abdullah Yeniusta; Teşkilat başkanlığının işin angaryasının bol olduğu ve zor kısmı olduğunu söyledi.

Diğer seçilmişlerin bulunduğu makamları vitrin ve kolay kısmı olarak nitelendiren Av. Abdullah Yeniusta; “İnanç ile yola çıktık. Söke’de teşkilatın ihtiyacı olan kısmı ilçe teşkilatıydı. Bende kolayı seçip, belediye meclisine talip olabilirdim. Ancak gördük ki Söke’de 13.5 aydır Söke’de teşkilat olamamışız. Bir boşluk vardı. Benzetme yaparsak bizde at çok güzel koşuyor ancak nedense Söke’de jokeylerde bir sorun vardı. İyi jokey olabileceğimiz düşünerek arkadaşlarımızla birlikte yola çıktık” dedi.

“OBJEKTİF VE İYİ NİYETLİ BAKIYORUZ”
Söke’deki yerel siyasette eksikliklerin olduğunu söyleyen Ak parti Söke İlçe Başkanı Av. Abdullah Yeniusta, yeni bir anlayış getireceklerine inandıklarını söyledi.

Söke’de üslup, sağlıksız iletişim, bencillik, intikam alma ve rezil etme anlayışı, birilerinin adamı olma hastalığı ve dolayısıyla kulisçilik olduğuna dikkat çeken İlçe Başkanı Yeniusta; “Biz objektif ve iyi niyetli, hayrı düşünerek siyasete bakıyoruz” dedi.

“HİÇ BİR ADAY REZERVASYONUMUZ YOK”
Söke Belediye başkan adaylığı için çeşitli isimlerin ortaya atıldığına ilişkin olarak İlçe Başkanı Abdullah Yeniusta; “Hiçbir aday adayına rezervasyonumuz yok. Belirlenen bir isim yok. Belki de yapılan anket ve yoklamalarda hiç aklımıza gelmeyen bir isim ortaya çıkacak. Adayımızı anketler ve temayül yoklamaları belirleyecek” dedi.

“HER GÖRÜŞTEN PROJELERE AÇIĞIZ”
Ak Parti’nin yeni bir anlayışı getirdiğini ve her görüşten herkesin projelerine talip olduklarını belirten İlçe Başkanı Av. Abdullah Yeniusta; “Söke ile ilgili herkes kafasındaki projeleri bize getirebilir. Bu proje sahiplerinin isimlerini saklamadan Ak Parti olarak değerlendirmek, hatta Sayın Başbakanımız ve ilgili Bakanlarımıza ileterek sözlerini şimdiden almak istiyoruz. Sökelilerden kafalarındaki projelerini bizimle paylaşmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA