Atatürk’ün Kars’a Gelişinin 89. Yılıdönümü Törenle Kutlandı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kars’a gelişin 89 yıldönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk’ün Kars’a Gelişinin 89. Yılıdönümü Törenle Kutlandı
İl tören Hükümet Konağı önünde düzenlendi.

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende sırasıyla Atatürk anıtına valilik, garnizon ve belediye başkanlığını çelenkleri konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Hükümet Konağı önünde düzenlenen törene Vali Eyüp Tepe, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov, kurum ve daire amirleri ile öğrenciler katıldı.

Törenler daha sonra halk Eğitim Merkezi Salonu’nda devam etti. Halk Eğitim Salonu’nda düzenlenen törende konuşan Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün serhat şehrimiz Kars’a teşriflerinin 89. Yıldönümünün sevincini ve gururunu yaşıyoruz. 89 yıl önce bugün binlerce Karslı topraklarını şereflendiren Atatürk’ü yine burada karşılamışlardır. Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, milli mücadelenin meşakkatli günlerinden sonra il ziyaretini Kars’a yapmıştır. 6 Ekim 1924 tarihinde gerçekleşen bu büyük buluşmada Kars halkı başkomutanı coşkuyla karşılamıştır” dedi.

Bozkuş; “Kars’ımız yapılan çalışmalarla çok daha güzel yarınlara doğru ilerliyor. Yapılan her çalışma güzel Kars’ımızın yaşanılır bir kent olması içindir. Çünkü Kars halkı bunu fazlasıyla hak ediyor. Kars’ın sosyal ve ekonomik açıdan arzu edilen yere gelmesi için herkes duyarlı olmalı ve yörenin ve gereklerini karşılayacak bir bilinç ve anlayışı ortaya koymalıdır” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Kafkas Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Jülide Akyüz Oral tarafından Kars konulu konferans verildi.

Folklor gösterisinin ardından Güzel Sanatlar Lisesi korosu sahne aldı.
Kaynak: İHA