Ak Parti Seçim Hazırlıklarını Hızlandırdı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin il başkanlığı tarafından yerel seçim bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ak Parti Seçim Hazırlıklarını Hızlandırdı
Teşkilat içi eğitim toplantısına AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcıları Nurettin Nebati ve Mahmut Göksu, AK Parti Mardin Milletvekilleri Abdurrahim Akdağ, Gönül Bekin Şahkulubey, AK Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide, ilçe belediye başkanları, ilçe teşkilatları ve partililer katıldı.

Programın açılış konuşması Ak Parti Mardin İl Başkanı İbrahim Fide tarafından yapıldı. Parti olarak Mardin’de yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Fide’nin konuşmasının ardından Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ da başbakanla yaptığı görüşmeler hakkında katılmcıları bilgilendirdi. AK Parti Mardin Milletvekili Abdurrahim Akdağ Başbakan ile GAP projesi, Kale restorasyonu, Kızıltepe Ulu Camii restorasyonu, havaalanı ve üniversite çalışmaları hakkında görüştüklerini ve bunlar için yapılması gerkenleri konuştukların söyledi.

Akdağ, aktif gençlerle reformlarla dolu yenilenen bir AK Parti ile seçimlere katılacaklarını ifade etti.

AK Parti Teşkilat Başkanlığı'nın tavsiyesiyle toplantıya katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kamuoyunda büyükşehir kanunu olarak bilinen ve seçimlerin hemen ardından yürürlüğe girecek yeni düzenlemeyle ilgili düşüncelerini paylaştı. Prestij yatırımlar olarak bilinen makro ölçekli projelerin bugün ancak büyükşehir belediyelerinin bütçeleriyle yapılabileceğini, ilçe ve belde belediyelerinin sahip olduğu maddi kaynakların bunu sağlamaya yetmeyeceğini belirten Başkan Altepe, büyükşehir kanunuyla birlikte bu düzensizliğin kontrol altına alındığını ifade etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Nurettin Nebati de yaptığı açıklamd yaklaşan yerel seçimler öncesi seçim çalışmaları hakkında katılmcıları aydınlattı. Seçim ve sandık esaslarını anlatan Nebati, "İnsanlara olan yakınlığımızı, yapılan hizmetleri anlatalım ve seçimde sandığa sahip çıkalım" şeklinde konuştu.

Toplantıda bir açıklam yapan AK Parti Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey, hac farizası için gideceği kutsal topraklardan önce salondakilerden helallik istedi. Şahkulubey, yaptığ açıklamanın ardından salondan ayrıldı

Kaynak: İHA