Tanbay'ın Ölüm Nedeni Kırılan Dişlerinin Boğazına Kaçması

Antalya’da, dün akşam sokakta yaralı halde bulunan ve hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitiren 15 yaşındaki lise öğrencisinin cenazesi Adli Tıp morgundan alındı.

Cenazeyi teslim alan üvey baba Salih Torun, Tanbay'ın ölüm sebebinin kırılan dişlerinin boğazına kaçması sonucu boğularak gerçekleştiğinin açıklandığını söyledi.

Torun, yapılan otopside trafik kazası bulgusuna rastlanmadığını belirtti.

Konyaaltı ilçesi Pınarbaşı Mahallesinde 15 yaşındaki lise öğrencisi Tanbay Yahşi, hastaneye kaldırılmak istenirken olay yerinde hayatını kaybetti. Yapılan incelemenin ardından Adli Tıp morguna kaldırılan cenaze, bugün ailesine teslim edildi.

Lise öğrencisi Tanbay'ın cenazesini almaya gelen üvey baba Salih Torun, gözyaşlarına boğuldu. Torun, Tanbay'ın ölüm raporunu incelediğini ve asıl ölüm nedeninin yere düşmesi sonucu kırılan ön dişlerinin nefes borusuna kaçması sonucu boğulma olduğunu, trafik kazasına ilişkin bir bulgu olmadığını söyledi.

AİLESİ VE SINIF ARKADAŞLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Cenazeyi Uncalı Mezarlığı’nda bekleyen Tanbay Yahşi’nin yakınları ve sınıf arkadaşları cenazenin gelmesiyle sinir krizi geçirdi. Ellerinde karanfil ve göğüslerinde Tanbay'ın fotoğrafını taşıyan arkadaşları, gözyaşlarına boğuldu.

Tanbay Yahşi’nin İçel’de üniversitede okuyan ablası Tanya Yahşi, kardeşinin tabutunu görünce çığlık atarak sinir krizi geçirdi.

Tanbay Yahşi’nin Kıbrıs’ta yaşayan öz babası Rasim Yahşi ise güçlükle ayakta durabildi. Oğlunu bu hale getirenlerin hesabını soracağını söyleyen acılı baba, “Oğlum çok akıllı bir çocuktu. Dedesi onu çok severdi. Dedesine çok benzerdi. Burada biten işlemlerin ardından oğlumu dedesinin yanına defnedeceğim” dedi.

Tanbay Yahşi’nin cenazesinin Adana’nın Yenice ilçesi Baltalı köyünde dedesi ve amcasının mezarının yanında toprağa verileceği öğrenildi.
Kaynak: İHA