Profesörün İçki Yasağı Eleştirisi Bakan Şimşek’i Güldürdü

5. İzmir İktisat Kongresi’ne katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Bilici arasındaki ‘içki yasağı’ diyaloğu hem bakan hem de katılımcılar arasında gülüşmelere neden oldu.

Profesörün İçki Yasağı Eleştirisi Bakan Şimşek’i Güldürdü
Bakan Şimşek, “Satılmasına yönelik sınırlama var içilmesine yönelik bir sınırlama yok” dedi.


5. İzmir İktisat Kongresi’nde ‘Küresel Kriz Sonrası Ekonomisinde Yeni Eğilimler ve Beklentiler” konulu panelin başkanlığını Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptı. Panelistlerden Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Bilici sunumunu sonunda alkol düzenlemesine ilişkin eleştiri de bulunarak yaptı. Yapılan eleştiriler hem Bakan Şimşek’i hem de salondaki katılımcıları güldürdü.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurettin Bilici, “Dün akşam başıma bir şey geldi. İçki yasağı meselesi dile getirmek istiyorum. Dün akşam yemekte bir Amerikalı arkadaş vardı. Sanırım o da buraya sunum yapmak için gelmiş. ir kadeh şarap istedi. Garsonun yasaktan haberi yok sanırım bir kadeh şarap geldi. Ondan sonra ikinci kadehi istedi. Sonra garson ikinci kadehi getiremeyeceğin söyledi ve bana ‘yasak’ olduğunu arkadaş anlatmamı istedi. Sonra ben yapmayın dedim. Bu olay Hacettepe'de başıma geldi. Orada içki içmişliğimiz var. gittik içki istedik ama önümüze ayranlar geldi” dedi.

Salondaki gülüşmelere sebep olan sunuma karşılık Bakan Şimşek de su sözler ile karşılık verdi: “Hocamız neyden bahsediyor anlamadım ama bütün dünyada belli bir saatten sonra içkinin perakende olarak satışı sınırlanıyor. İçki içmeye yönelik bir sınırlama yok. Bu yüzden siz evinizde olsun otelinizde olsun sadece perakende satışı üzerinde belli saatlerde sınırlama var. Saat 10.00'dan saat 6’ya kadar sınırlama var. Bu durum pek çok ülkede daha katıdır. Satılmasına yönelik sınırlama var içilmesine yönelik bir sınırlama yok. Yanlış bir uygulama var. Perakende satışını ilişkin sınırlama var.”
“PROF BİLİCİ: ADIMIZ YOBAZA ÇIKTI”
Bakan Şimşek’in konuşmasını yarıda kesen Prof. Bilici, başörtüsü yasağına ilişkin mücadele başlattıklarını ve üniversitede kendilerinin ‘yobaz’ olarak tanımlandığını söyledi.

Prof. Bilici, “O çerçevede kalması gereklidir. Yasakların hepsi sırayla geliyor. Bu kadar ileriye götürmeye gerek yok. Ben başörütüsü yasağına karşı bir mücadele başlattık. Üniversitelerde ismimiz yobaz hocalara diye geçer o yanlıştı bu da yanlış. Birbirimizi olduğumu gibi kabullenmemiz ve kenetlenmemiz ve herkesi kucaklanmamız gerekiyor. Birinin yediğine içtiğine karışmak toplumun ileriye gitmesini engelleyecek bir olaydır.”
Kaynak: İHA