Bakan Eker ve Meb Yardımcısı Erdem Akhisar’da Okul Açtı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ve Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'in katılımıyla gerçekleştirilen törende Keskinoğlu Şirketler Grubu'na ait Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi, Mehmet Keskinoğlu İlköğretim Okulu ve Kırkağaç Anaokulu'nun açılışları yapıldı.


Açılış törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı katıldı.

Eğitim alanındaki sosyal sorumluluk projeleri arasında yüzlerce öğrenciye burs vermek ve üniversitelere AR-GE laboratuvarları gibi çeşitli girişimleri olan Keskinoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı'na ilkini 1995 yılında bağışladığı İsmail Keskinoğlu İlköğretim Okulu, ikincisini 2004 yılında bağışladığı Zeliha Keskinoğlu İlköğretim Okulu'ndan sonra 3 eğitim yuvasını daha çocukların hizmetine sundu. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem'in konuşmasıyla resmi açılışları toplu olarak gerçekleştirilen Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi, Mehmet Keskinoğlu İlköğretim Okulu ve Kırkağaç Keskinoğlu Anaokulu'nda toplam bin 330 öğrenci eğitim görüyor.

Akhisar Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi bahçesinde düzenlenen açılış töreninde ilk olarak Akhisar Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterileri yer aldı. Burada açılış konuşmasını Keskinoğlu Şirketler Grubu yönetim kurulu üyesi İsmail Keskinoğlu yaptı. Ardından Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy açılış konuşması yaptı. Altınsoy, sadece akademik başarıların yeterli olmadığına dikkat çekerek, milli eğitim olarak öğretim ve eğitimin üzerinde durduklarını dile getirdi. Ahlak sahibi erdem sahibi insanları yetiştirmeyi hedeflediklerini dile getiren Altınsoy, topluma faydalı bireyler yetiştirmeyi öngördüklerini belirtti.

Son olarak söz alan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem; "Türkiye büyüyor, son 11 yıla giriyoruz, gerçekten hayal edilmeyecek işler yapılıyor. Cumhuriyet'imizin 90. yılını onur ve gururla kutladık hem ülkemizin geldiği nokta hem Marmaray ile heyecanımız çok farklı oldu. Hükümetimizin eğitime verdiği destek son bütçemizle birlikte göstermiştir" dedi.

Fatih Projesi ile dünyada örneği olmayan bir proje başlatıldığını anlatan Erdem, sözlerini şöyle sürdürdü: "Proje kapsamında, ortaokul 5. sınıftan itibaren lise son sınıfa kadar 10 milyon 600 bin bilgisayar dağıtmayı düşünüyoruz. Bunlar ülkemizdeki istikrar sonucunda neler yapılabileceğinin örnekleridir. Türkiye Avrupa ve gelişmiş ülkeler çizgisinde yarış yapabilecek bir eğitim anlayışına sahip olmaktadır. Bu büyüme yıllarca ekonomi dünyasında bulunan Keskinoğlu'na da yansımıştır. Keskinoğlu bugün itibari ile 5 okulu memleketine hediye etmiştir. Onların hem ticarette çok iyi bir noktaya geldiler hem de inşallah ebediyete kadar amel defterleri açık olacak eğitim kurumları var. Keskinoğlu ailesine bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyor bu şekilde hayırsever iş adamlarının çoğalmasını diliyorum"
Son olarak söz alan Bakan Eker şunları kaydetti; "Akhisar'da önemli açılışlar yapıyoruz. Tarım sektörü için Keskinoğlu olumlu katkı sağlayacak 125 kişinin istihdamını sağlayan bir tesisin açılışını yaptık. Şimdi de Akhisar'da yine aynı ailenin katkısıyla yapılan 3 okulun açılışını birlikte yapıyoruz. Milli eğitim camiamıza kazandırılan 3 önemli tesistir. Biz kuşkusuz milli eğitime gelecek kuşaklara Türkiye'yi yönetecek kuşakların eğitim ve öğretimine önem veriyoruz. Eğitim ve öğretimin alt yapısının iyi donanması eğitim ve öğretim kalitesinin artması bugün öğrencilerimizin geleceğe daha iyi hazırlanması noktanda son derece önemlidir."
Bütçe'de en fazla parayı Milli Eğitim Bakanlığına verdiklerini anlatan Eker, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu eğitim ve öğretime verdiğimiz önemi kuşkusuz ortaya koymaktadır. Hayırseverlerimizin katkıları ile eğitim camiamız çok daha iyi noktaya gelmektedir. Hepimiz eğitim öğretime hayat boyunca muhtacız. Türkiye büyüyor gelişiyor, bu Cumhuriyet'imizi bizlere bırakan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına çok minnettarız. Dün bu maksatla 90. yılını kutladığımız Cumhuriyet Bayramını coşkuyla yaşadık. Marmaray Projesi ile onur ve gurur duyduk. Keskinoğlu ailesinin kazandırdıkları toplam 5 eğitim kurumu için gerçekten örnek alınacak bir kurum çizgisi göstermiştir. Hayırseverlere örnek teşkil etmesini diliyorum."
Program sonunda Bakan Eker'e katılımlarından dolayı plaket takdim edildi. Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Keskinoğlu ise Milli Eğitim Bakan Yardımcısı ve İsmail Keskinoğlu ile Keskin Keskinoğlu Vali Savaş'a plaket takdim etti.

Plaket takdimlerinin ardından sırasıyla Mehmet Keskinoğlu İlkokulu ve Kırkağaç Keskinoğlu Anaokulu'na canlı yayın ile bağlanılarak açılış kurdeleleri kesildi. Son olarak Akhisar Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı.
Kaynak: İHA