3. Sulak Alanlar Kongresi Atölye Çalışması Sona Erdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Samsun 11. Bölge Müdürlüğü'nce düzenlenen "3. Sulak Alanlar Kongresi", atölye çalışmalarıyla sona erdi.


Kızılırmak Deltası Kış Cenneti ziyaretçi merkezinde düzenlenen ve iki gün süren atölye çalışmalarına, kongre başkanı Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Atölye çalışmalarının birinci gününde eğitici Özden Sağlam tarafından "Doğada Kuş Fotoğrafçılığı" başlıklı eğitim verildi.

Çalışmaların ikinci günündeyse eğitici İsveç Linköpings Üniversites'nden Anders Szczepanski tarafından "Eğitimde Mekan Dışı Aktivite Örnekleri" başlıklı eğitim verildi.

Eğitimler sonunda katılımcılara sertifika dağıtıldı.

Eğitimlerin ardından Szczepanski, OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu'nu makamında ziyaret etti.

Doğa eğitimi konusunda işbirliğine hazır olduklarını vurgulayan Szczepanski, Linköpings Üniversitesinde bulunan doğa eğitim merkezinin bir benzerinin de OMÜ'de kurulabileceğini söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti bildiren Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu ise işbirliğine açık olduklarını, böyle bir projenin OMÜ'de hayata geçmesinden de mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Kaynak: AA