Tad, İspanya ve Çek Cumhuriyeti'nden Konukları Ağırladı

Adana Türk-Amerikan Derneği'nin , İspanya ve Çek Cumhuriyeti'nden konuklarını ağırladığı bildirildi.

TAD'dan yapılan yazılı açıklamada, derneğin "Hayat Boyu Öğrenme Programı" adlı Avrupa Birliği projesi kapsamında ortak çalışmalar gerçekleştirdiği İspanya ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen konukları, geleneksel Türk konukseverliğiyle ağırlarken, bölgenin tarihi ve turistik zenginliklerinin de tanıtıldığı belirtildi.

Kuşaklar ve kültürlerarası eğitimin, sağlıklı yaşam kültürünün ve yaşam kalitesinin AB standartlarına ulaştırılabilmesi hedefine yönelik olarak, Çek Cumhuriyeti ve İspanya ile Türkiye'den Adana Türk Amerikan Derneği tarafından ortaklaşa hazırlanan ve iki yılda tamamlanması öngörülen projede sona yaklaşıldığı ifade edildi.

Yaşayan üç kuşağı kültür alışverişi ile birleştirmeyi amaçlayan ortak proje faaliyetlerinin, gelecek yıl haziran ayında Çek Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilecek son aşamayla tamamlanacağı vurgulandı.

TAD Güzelyalı Şubesi Müdürü Gülşah Karaçam, derneğin 59 yıllık başarılı tecrübesiyle sadece eğitim hayatı ile sınırlı kalmayıp, Adana'nın ve ülkemizin sosyo-kültürel gelişimine de katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Avrupalı konuklarımıza Türk kültürünü ve yöremizi tanıtmaktan gurur duyuyoruz. 2014 yılının haziran ayında sona erecek olan proje kapsamındaki hedeflerimizin tam olarak hayata geçirilerek uygulamaya dönüştürülebilmesi en büyük mutluluğumuz olacaktır."

Kaynak: AA