Gazeteler Şimdi Daha da Cıvıl Cıvıl

IŞIK Üniversitesi, İstanbul'daki lise öğrencilerinin katıldığı "Gazete Üzerine Grafik ve Resim Yarışması" düzenledi.

Gazeteler Şimdi Daha da Cıvıl Cıvıl
28 liseden 485 öğrenci katıldığı yarışma sonucunda değerlendirilen çalışmalar, Işık Üniversitesi Maslak yerleşkesindeki Galeri Işık İstanbul'da sergilenecek.

Işık Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, İstanbul'daki lise öğrencilerinin sanat ve tasarım yoluyla kendilerini ifade etmelerine fırsat vermek ve özgün çalışmalarını değerlendirmek amacıyla "Gazete Üzerine Grafik ve Resim Yarışması" düzenledi. Yarışma öncesinde İstanbul'daki resim öğretmenleri ile bir çalıştay da gerçekleştirildi. Günlük gazeteleri bir sanat eseri boyutuna taşıyarak düzenli çalışma disiplinine, deneyselliğe, farklılaşmaya, eğlenerek öğrenmeye ve yeniliğe fırsat vermeyi amaçlayan yarışmada eğlenerek üretmenin, farklıyı keşfetmenin sonuçları izlendi.

Yapılan değerlendirmede 5 öğrenci başarı ödülü, 40 öğrenci onur mansiyonu aldı. 129 öğrencinin çalışması ise sergilenmeye uygun görüldü. 21 Ekim 2013 Pazartesi günü saat 16:00'da Işık Üniversitesi Maslak yerleşkesindeki Galeri Işık İstanbul'da açılacak 1. Ulusal Gazete Üzerine Grafik ve Resim Yarışması Sergisi 2 Kasım'a kadar ziyaret edilebilecek.