Bağlar Belediyesi ‘Yerel Yönetimler ve Kadın Politikaları Fuarı’ Düzenleyecek

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, kadınların ekonomik, sosyal, kültürel ve idari tüm alanlarda yer almasını temel alan proje ve çalışmalarını kamuoyu ile paylaşmak amacıyla düzenleyeceği Kadın Politikaları Fuarı’nın tanıtım toplantısını gerçekleştirdi.

Bağlar Belediyesi tarafından düzenlenecek olan ‘Yönetimler ve Kadın Politikaları Fuarı’ için tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Diyarbakır merkez ve ilçe belediyelerinin başkan yardımcıları, kadın meclis üyeleri ve kadın kurumları katıldı.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Yüksel Baran BDP’li belediyeler olarak yerel yönetimlerin temel ayaklarından birini cinsiyet özgürlüğünün oluşturduğunu söyledi.

Baran, "Bütün belediyelerimizin kadına dönük çalışmalarını bu fuar aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmayı düşünüyoruz. Genel anlamda yerel yönetimlerde kadının durumu nedir? Kadın çalışmaları konusundan ulaşılan düzey nedir? Neler yaptık, neleri yapamadık konularında hem geçmişin muhasebesini yapmak hem de geleceğin planlanmasına ilişkin bir fuar yapmayı planlıyoruz. Biz toplumsal cinsiyet eşitliğini geliştirilmesine inanan bir belediyeyiz. Bunun için yaptığımız tüm çalışmalarda eşitlik perspektifini gözetmekteyiz. Bu anlamıyla dört yıl boyunca birçok çalışma yürüttük. Fuarımızı Kasım ayının ortalarında Sümer Park’ta yapmayı düşünüyoruz. Fuar kapsamında, tartışmalar yürüteceğiz. Politikalarımızı değerlendireceğiz. Paneller, atölyeler yapacağız. Kadınlar nasıl bir belediye istiyor sorusunu kadınlara ve halka soracağız. Ulaştığımız sonuçları halkla paylaşacağız" dedi.

Toplantıya katılan kadınların görüş ve önerilerine açılan fuar programı, katılımcıların önerileri alınarak tamamlandı.
Kaynak: İHA