Türk Dünyası’nın Kalbi Bozüyük’te Attı

Bilecik’in Bozüyük ilçesinde, Eskişehir 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında, Ertuğrul Gazi Anma ve Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu tarafından konser programı düzenlendi.

Türk Dünyası’nın Kalbi Bozüyük’te Attı

Bozüyük Belediyesi Düğün Salonu’nda ücretsiz olarak düzenlenen programa Bozüyük Belediye Başkan Vekili Fatih Bakıcı, Ertuğrulgazi Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Oral Büyüksarı ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Konser programında, Eskişehir’in sevilen sanatçılarından Mithat Körler ve Mustafa Gökçe’nin yanı sıra Prof. Dr Özkan Hüseyin, Kırgizastan Halk Sanatçısı Askat Musabekov, Rusya Federasyonu Dağıstan Cumhuriyeti Devlet Sanatçısı Ahmed Ahmedov ve Kazakistan Devlet Sanatçısı Zagipa İmangaziyeva sahne aldı. Konserin final bölümünde ise, ülkemizde de tanınan ve sevilen Özbekistanlı Sanatçı Şahsenem sahne alarak sevilen şarkılarını seslendirdi. Sanatçıların seslendirdiği birbirinden güzel eserlere vatandaşlarda coşku ile eşlik etti

Başkan Vekili Bakıcı, programın sonunda Türk Cumhuriyetlerinden gelen tüm misafirlere ve sanatçılara geldikleri ve Bozüyüklülere böyle güzel bir gece yaşattıkları için teşekkür etti. Herkesin Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayan Bakıcı, günün anısına sanatçılara ve misafirlere çiçek ve Metristepe plaketi hediye etti.
Kaynak: İHA