Kars Emniyet Müdürlüğü Üniversite Öğrencilerini Çanakkale’ye Gönderdi

Kars Emniyet Müdürlüğü Kafkas Üniversitesi (KAÜ)’den 138 öğrenciyi Çanakkale’ye gönderdi.

Kars Emniyet Müdürlüğü Üniversite Öğrencilerini Çanakkale’ye Gönderdi

Kars Emniyet Müdürlüğü, gençlere tarih bilincini aşılamak ve özgüvenlerinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla, KAÜ’de öğrenim gören 138 öğrenci için bir gezi düzenleyerek öğrencilerin Çanakkale’yi görmelerine fırsatı sağladı.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak; “Sizler eğer Atanıza sahip çıkıyorsanız demekki geleceğinizde sahip çıkacaksınız. Onun için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Gezerken her tarafı öğrenin. Nerede ne olmuş? Nasıl savaşmışlar? Çünkü biliyorsunuz o savaşta birçok şehidimiz var. Hukuk fakültesi’nden bir sınıfta tamamen orada şehit düşmüş. Onun için oradaki anlam, ifade çok önemli sizler oradan gelirken dolu dolu gelin” dedi.

Çanakkale gezisine katılan 138 öğrenci Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü Bahçesi’nde hazır bekleyen 3 otobüse bindirilerek Çanakkale’ye uğurlandı.

Rehber polisler eşliğinde Çanakkale’ye uğurlanan üniversite öğrencileri 28 Ekim, 1 Kasım 2013 tarihleri arasında Çanakkale Şehitliğini gezerek, Çanakkale savaşlarının yaşandığı yerleri yakından görme fırsatı elde edecekler ve şanlı tarihimizi biraz daha yakından tanıyacaklar.
Kaynak: İHA