Beyşehir Gölü Milli Parkı Fotoğraflarla Tanıtılacak

Türkiye’nin en büyük milli park sahalarından biri olan Beyşehir Gölü Milli Parkı fotoğraflarla tanıtılacak.

Beyşehir Gölü Milli Parkı Fotoğraflarla Tanıtılacak

Konya Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürlüğü, Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünün bünyesinde bulunduğu Beyşehir Gölü Milli Parkı’nı daha da fazla tanıtabilmek için harekete geçerek görsel çalışma başlattı. Çalışmalara Beyşehir Milli Parklar Mühendisliği ile Beyşehir Fotoğraf Topluluğu (BEYFOT) üyesi fotoğrafçılar destek veriyor. Konya Orman ve Su İşleri 8.Bölge Müdürü Mustafa Sungur yaptığı açıklamada, Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın 88 bin 750 hektarlık alanı ile ülkenin en büyük milli parklarından biri olduğunu söyledi.

Milli Park'ın 65 bin 300 hektar alanıyla Türkiye’nin en büyük tatlı su gölünü bünyesinde barındırdığını belirten Sungur, bu nedenle tanıtımına büyük önem verdiklerini belirtti.

Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın rekreasyon, görsel ve peyzaj değerlere sahip olduğunu vurgulayan Sungur, bunu her mevsimde yapılacak fotoğraf çekimleri ile gözler önüne sermek istediklerini söyledi.

Çalışmalara halen içerisinde olunan sonbahar mevsiminden başlayarak devam edeceklerini aktaran Sungur, şu bilgileri verdi: “Bu bölgede dört mevsim görsel güzellikleri biraraya getirmeyi önemsiyoruz. Çünkü, bu alan ülkemizin ender el değmemiş ve bakir alanlarından biri. İnsanlar, şehirlerde hafta içerisinde yaşadıkları yorgun ve stresli günleri, hafta sonlarında atabilecekleri farklı mekanlar arıyor. Beyşehir Gölü Milli Parkı da bu ihtiyaca cevap verebilecek en ideal sahalardan birisi. Doğada kuş seslerini duymak, yeşili ve suyu görmek insanları mutlu ediyor. İşte bunu göz önünde bulundurarak böyle bir çalışmaya imza attık.”
Sungur, fotoğraf çalışmalarının bundan böyle mevsime ve iklime bağlı olarak süreceğini belirterek sözlerini şöyle tamamladı: “Yazın bir başka, kışın ve bahar mevsiminde bir başka güzel olan Beyşehir Gölü Milli Parkı’nın tanıtımına da bu çalışmalar büyük katkı sağlayacak. Bu anlamda, çalışmalarımıza destek veren BEYFOT Başkanı Seyit Konyalı ile beraberindeki isimlere teşekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA