Türk Hava Kurumu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına Gökyüzünden Ortak Oluyor

Türk Hava Kurumu (THK), Genel Başkanı Osman Yıldırım, “Halkımız gözlerini gökyüzünden ayırmasın, çünkü sonsuz maviliğe her baktığında ‘THK imzasını’ çok net bir şekilde görecek” dedi.


Türk Hava Kurumu, Türkiye’nin dört bir yanında yapılacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına katılarak ayrı bir renk katacak. THK, Cumhuriyet’in kuruluşunun 90’ıncı yılı için tüm imkanlarını seferber etti.Bu sene özel bir program uygulayacağını açıklayan THK, Ankara’nın dışında Fethiye, Karabük, Menemen ve Aliağa’da havacılık gösterisi uygulayacak. Fethiye’de model roket, wingsuit ve motorlu yamaçaparaşüt gösterileri, diğer yerlerde ise motorlu yamaçaparaşüt gösterileri düzenleyecek.

Ankara hipodromunda gerçekleşecek kutlamalarda ise bir ilk yaşanacak. Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde THK’nun 12 paraşütçüsü, törende CN-235 Casa tipi askeri uçaktan atlayışlarını gerçekleştirecek ve Türk Bayrağını 1500 metre yükseklikte dalgalandıracak.

Türk Bayrağı dışında; Cumhurbaşkanlığı Forsu, Atatürk Posteri ve THK Flamasını da açacak olan THK paraşütçüleri daha sonra tören alanına inişlerin gerçekleştirerek protokolü selamlayacak. Konuyla ilgili açıklama yapan THK Genel Başkanı Osman Yıldırım, THK’nun halkın gönlünde çok müstesna bir yere sahip olduğuna dikkat çekerek, “THK olarak, havacılık alanındaki etkinliklerimizi halkımızın destekleri sayesinde büyük ölçüde artırdık. Bundan sonra halkımız gözlerini gökyüzünden ayırmasın, çünkü sonsuz maviliğe her baktığında ‘THK imzasını’ çok net bir şekilde görecek” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA