Küçük Menderes Cumhuriyet Buluşması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç, Çözüm Süreci kapsamındaki görüşmelerin gizli kapaklı yürütüldüğünü savunarak, "TBMM çatısı altında, meşru zeminde, kamuoyu önünde tartışalım ve konuşalım" dedi.


Koç, CHP Ödemiş, Kiraz, Beydağ, Tire ve Bayındır ilçe teşkilatlarınca düzenlenen "Küçük Menderes Cumhuriyet Buluşması" etkinliği kapsamında Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunma törenine katıldı.

Burada partililere seslenen Koç, çözüm süreci ve demokratikleşme paketini eleştirdi.

Kürt kökenli vatandaşların insan hakları ve demokratikleşme konusunda sorunlarının olduğunu ifade eden Koç, bu sorunların çözümü için tercih edilen yolun yanlış olduğunu kaydetti.

Koç, şöyle konuştu:

"Masanın bir ucuna başbakan ya da onu temsil eden adamı, diğer ucuna da terör örgütünün temsilcisini oturtacaksın. Arada kuryeler var gelip gidecekler. Orada anlaşmalar ve gizli kapaklı işler yapacaksınız. Bu işler gizli kapaklı yürümez. TBMM çatısı altında, meşru zeminde, kamuoyu önünde tartışalım ve konuşalım. Çağrılarımıza kulak tıkayacaksın, ondan sonra da tombala torbasından paket çıkartarak ortaya getireceksin.

Bazı Kürt yurttaşlarımızın da silahı ve terörü şantaj olarak kullanmalarını kabul etmiyoruz. Meşru zemindeki tüm görüşmelere hep beraber açığız. Tartışalım, görüşelim hepimizin kabul edeceği meşru bir zeminde bir araya gelelim. Ama pazarlıkla bu iş olmaz. Masanın altında silahını tutup 'benim dediğim olmazsa çözüm olmaz' tehditlerine boyun eğmek hukuki zemine uygun değil."

Konuşmaların ardından andımız okundu.

Kaynak: AA