Ak Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları Çay Sohbetleri

AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları tarafından her hafta gerçekleştirilen Çay Sohbetleri'nde bu hafta gazeteciler konuk edildi.

Ak Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları Çay Sohbetleri

Gençlik kollarının bu haftaki çay sohbetine konuk olan Anadolu Ajansı (AA) Savaş Muhabiri Samet Doğan ile 'Dünden bugüne Suriye süreci' isimli sohbet yapıldı. AK Parti Afyonkarahisar İl Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyelerinin katıldığı toplantıda, Suriye’nin dünü ve bugününe dair önemli konular masaya yatırıldı. Programın açılış konuşmasını yapan İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Uslu, her ay konularında uzman kişileri toplantılara davet ederek, sohbetlere devam edeceklerini söyledi.

Programın konuğu olan Anadolu Ajansı Savaş Muhabiri Samet Doğan ise, uzun yıllar Suriye’de kaldığını belirterek, o süreçte yaşadıklarını katılımcılara anlattı. Doğan, Suriye'de Arap Baharı'yla başlayan ayaklanmaların silahlı mücadeleye dönüşmesinden bu yana çok sayıda insanın hayatını kaybettiğini kaydederek "Savaşın ne kadar kirli bir şey olduğunu Suriye'de daha iyi anladık" dedi.

Suriye'nin bize diktatöryanın neler yapabileceğini apaçık gösterdiğini anlatan Doğan, şöyle konuştu: "Suriye'de kaldığım günler boyunca gördüğüm şey, Suriye ordusunun taraf gözetmeksizin, ayrım yapmaksızın hava ve karadan bomba yağdırması oldu. Bu süreçte en çok siviller zarar gördü, ölenlerin çoğunun yaşlılar, kadınlar ve çocuklar olması bunun en büyük ispatı. Şu an Suriye'de tıbbi malzemelerden, günlük ihtiyaç malzemelerine kadar büyük eksiklik var. Özellikle kuşatma altında kalan şehirlerde açlık ve hastalıklar boy gösteriyor. Son günlerde, Şam'ın Mudamiyye semtinde insanların ağaç yaprakları yiyerek ayakta kalmaya çalıştığı haberlerini alıyorum. Sonuç olarak, savaş hiç kimseyi ayırt etmiyor. Burada insani olan şey halkın yanında olmak. İnsani tüm şartların bittiği Suriye'de sivil halkı gözetmek daha önemli görülüyor. Çünkü bu şartlarda savaş çok daha uzun süreceğe benziyor.”
Sohbet, içilen çayla devam etti.
Kaynak: İHA