Mhp'den Barış Demokrasi ve Cumhuriyet Etkinliği

MHP Yenimahalle teşkilatınca Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında barış, demokrasi ve cumhuriyet etkinliği düzenlendi.


Partinin Yenimahalle Belediye Başkan adayı Devran Kutlugün, Batıkent'teki Vedat Dalokay Parkı'nda yapılan etkinlikte, Türk milletinin şehitler vererek kurduğu cumhuriyetin kazanımlarından bir adım dahi geriye gitmeyeceğini bildirdi.

Cumhuriyetin sadece yeni Türkiye'nin yönetim biçimi olmadığını, aynı zamanda Türk milletinin geleceğe ilişkin hedef, ümit ve beklentilerinin de sembolu olduğunu belirten Kutlugün, şöyle konuştu:

''İşte biz, bunun için cumhuriyetimize dört elle sarılıyoruz. Var gücümüzle onu yaşatmak için mücadele ediyoruz. Çünkü bu devlet, Türk'ün dünya üzerindeki mevcudiyet ve bekasının teminatıdır. Şunu unutmayalım, kim cumhuriyetle uğraşıyorsa o aslında Türk'le, Türk milletiyle hepimizin geleceğiyle uğraşıyordur. Kim cumhuriyete düşmanlık ediyorsa aslında millete düşmanlık ediyordur. Kim Türkiye Cumhuriyeti isminden rahatsızsa o aslında bu milletin kendinden rahatsızdır.''

Türkiye Cumhuriyeti'nin Türk'ün son ve en büyük bağımsız kalesi olduğunu dile getiren Kutlugün, bu devleti sonuna kadar yaşatmanın, sonuna kadar muhafaza etmenin tüm milletin boynunun borcu olduğunu belirtti.

Mahmut Tülek, Ertuğrul Doğan ve Ege'nin konser verdiği etkinliğe, MHP Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri ile partinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mevlüt Karakaya da katıldı.

Etkinliğe katılanlar, İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Andımız'ı okudu.

Etkinliğin ardından katılımcılara fidan dağıtıldı. Davetliler, daha sonra hep birlikte ''Dilek feneri'' uçurdular.

Kaynak: AA