Chp Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı Açıklaması

CHP’nin Zonguldak’tan start verdiği siyaset okulu programına katılmak amacıyla kente gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, Mustafa Sarıgül ile ilgili soruya, “Partimizde, Sarıgül’e yönelik bir eğilim var” dedi.


CHP’nin Zonguldak Dedeman Otel’de düzenlenen aday adaylarına eğitimin verileceği siyaset okulu konulu programa katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Sarı, gazetecilerin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, CHP’den adaylığı konusundaki soruya şöyle karşılık verdi: “Mustafa Sarıgül, henüz partimizin üyesi değil. Biliyorsunuz bu eksende yürütülen ve kamuoyunda ilgi uyandıran durum söz konusu. Sayın Sarıgül, partimize üyelikle ilgili başvurusunu yenilediği, bu konudaki iradesini bize yansıttığı zaman tüzük uyarısında yürümesi gereken prosedür işleyecek."
Daha ötesinde düşünce belirtmenin çok da uygun olmadığını anlatan Sarı, şöyle konuştu: "Partimizden Mustafa Sarıgül'e yönelik bir eğilim var. Sayın Sarıgül'ün de partimize üyeliği ve aday adaylığı konusunda bir irade söz konusu. Bu iki iradenin buluşması gerekiyor. Genel başkanımız dün güçlü bir vurguyla bu konudaki tutumunu yansıttı. Bir davet olduğu zaten açık. Karşılıklı iradelerin buluşacağı bir platform gerekiyor."
Katıldığı eğitimler ile ilgili de bilgi veren Sarı, şunları söyledi: “Eğitim, aralık sonuna kadar aday adaylarını kapsayarak şekilde sürdürülecek. Zonguldak'ta bir bölge toplantısı şeklinde gerçekleştiriyoruz. Eğitim toplantıları, örgütümüzü güçlendirecek, üyelerimizin niteliğini artıracak. Özellikle aday adaylarının eğitiminde seçim dönemindeki çalışmalarda propaganda amaçlı bilgileri paylaşmak adına bir program içeriği belirledik. Bu içeriği arkadaşlarımızla paylaşıyoruz. Eğitimlerde söylem birliği sağlamak ve teknik bazı konularda bilgiye dayalı bir süreç yönetimi için belirlediğimiz içerik uygulanıyor."

YENİ ANAYASA GÖRÜŞMELERİ
Gazetecilerin yeni anayasa çalışmaları ile ilgili sorusu üzerine Sarı, çalışmaların sürdürüldüğünü şöyle anlattı: “Anayasa Uzlaşma Komisyonu daha önce belirlenmiş kriterler doğrultusunda çalışmasını sürdürüyor. 60 maddelik paket üzerinde değerlendirme söz konusu. Henüz partimizin kurullarıyla ilgili değerlendirme yapılmadı ancak CHP olarak Türkiye'nin özgür, çoğulcu ve katılımcı bir demokrasi anlayışıyla yönetilmesini istiyoruz. Bu doğrultuda yapılacak her çalışmaya katkı vermek isteğindeyiz. Çalışmaları bu yönde yönlendirme azmindeyiz."

HDP DEĞERLENDİRMESİ
Sarı, yeni kurulan HDP için, “Yeni kurulan partinin siyasal hayata katkısı için misyon üstlenmesi gerekir” derken, BDP'li milletvekillerinin Halkların Demokratik Partisine (HDP) geçeceği iddialarına ise “Tümüyle spekülasyon olarak değerlendiriyorum. Ben böyle bir şey duymadım" cevabını verdi.

GÜRSEL TEKİN DEĞERLENDİRMESİ
Sarı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için adı geçen diğer isim olan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sarı, Gürsel Tekin'in adaylıkla ilgili bir açıklamada bulunmadığını ama böyle bir güçlü algı oluşturduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Böyle bir durumun sorun oluşturacağını düşünmüyorum. CHP'de herkes parti görevi olarak, aday olmakla ilgili görevini yerine getirmek isteğinde olabilir. Bu bizim için tüm üyelerimizin eşit olduğu koşullarda olağan bir durum."

MECLİS'E BAŞÖRTÜLÜ GİRİLMESİ
Meclis'e başörtülü girilmesi hakkındaki soruya da cevap veren Sarı, henüz kimsenin Meclis'e başörtülü girmediğini kaydederek "Henüz kimse Meclis'e başörtülü girmedi. Rahmetli eski başbakanlardan Bülent Ecevit'in dediği gibi 'Meclis, cumhuriyete meydan okuma yeri değildir. Giren olduğunda ayrıca değerlendiririz. Milletvekili arkadaşlarımız, Meclis gurubumuz, bu konuda sağduyuyla ve Türkiye'de demokrasinin gereğini gözeterek davranmaya hazır"
Kaynak: İHA