İzmir Müftüsü Muslu'dan Küçük Menderes Havzasında Ziyaretler

İzmir İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu Ödemiş Müftülüğünü ziyaret etti.

Muslu, Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç ve Kiraz Müftüsü Yakup Şener ile birlikte Ödemiş Müftülüğü Aile Çocuk Evi ve Müftülük kütüphanelerinde incelemelerde bulundu.
Müftü Ramazan Muslu, cami bahçelerine kütüphane projesinin örnek bir çalışma olduğunu ifade ederek büyük camilerin bahçelerinde kütüphane oluşturulması gerektiğini vurguladı.

Muslu, “Camiler ibadet mekânları olmanın yanı sıra ilim ve irfan yuvaları haline getirilmesi gerekiyor. Bu anlamda Ödemiş’te ki camilerimizin birçoğunu takip ediyorum. Müftülüğümüz Ödemiş’in merkezinde çok donanımlı içerisin de dini bilgilerden, sosyal bilgilere, tarihten edebiyata güzel bilgilerin dolu olduğu kitaplarla oluşmuş bir kütüphaneyi çocuklarımızın, halkımızın hizmetine getirdi. Çok anlamlı çok güzel bir proje oldu. Bu projeyi İzmir’in değişik ilçelerinde kullanılması için örnek teşkil edecektir” dedi.

Ödemiş’teki incelemelerinden sonra Kiraz ve Beydağ’ı ziyaret eden müftü Muslu, Beydağ ve Kiraz’da görev yapan din görevlileri ile istişare toplantısı yaptı. Ödemiş Müftüsü Mustafa Bilgiç ziyaretlerle ilgili olarak “Prof. Dr. Sayın Ramazan Muslu beyefendi ile müftülüğümüzün faaliyetleri hakkında istişarelerde bulunduk. Her zaman kendilerini ağırlamaktan onur duyarız” dedi.

Kaynak: İHA