Elazığ'da 'Elektronik Posta' Konulu Konferans Yapıldı

Elazığ'da "Kamu ve Özel Sektörde Kayıtlı Elektronik Posta" konulu konferans düzenlendi.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, konferans, Elazığ Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Elazığ Belediyesi Teftiş Kurulu Müdürü Murat Alsu, gelecekte sıkça kullanılacak olan kayıtlı elektronik postayı tüm kamu kurumlarına, firmalara ve vatandaşa tanıtmaya çalıştıklarını ifade etti.

Uygulama için her türlü teknolojik altyapıyı belediye olarak hazır hale getirdiklerini aktaran Alsu, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda kayıtlı elektronik posta sağlayıcılardan hesaplarımızı aldık. Belediyemiz bir sağlayıcıda Türkiye'deki ilk kamu kurumu oldu. Bir diğer sağlayıcıda ise ilimizde ilk kurum oldu. Üzülerek belirtmek isterim ki sanırım şu an itibarıyla ilimizde kayıtlı elektronik posta hesabı alan kamu kurumu bulunmamaktadır. İlimizdeki kamu kurumları ya bakanlık veya genel müdürlük düzeyinde hadi denmesini beklemekte ya da en acısı 'diğer kurumlar geçsin görelim sonra biz geçeriz' diyerek pasif hareket etmektedir."

Konferansla ilgili değerlendirmede bulunan Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise kayıtlı elektronik posta uygulamasıyla amaçlarının daha kaliteli, güvenli ve hızlı hizmet vermek olduğunu belirtti.

Elazığ Belediyesi ile Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının iş birliğinde düzenlenen konferansta, 100 bedensel engelli vatandaşa kayıtlı e-imza ve e-posta verilerek işlemlerini belediyeye gelmeden elektronik ortamda yapmalarına olanak sunulduğu belirtildi.

Kaynak: AA