Bakka Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Karabük, Bartın ve Zonguldak illerinin bağlı olduğu Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Yönetim Kurulu toplantısı Karabük Büyük Kulüp’te gerçekleştirildi.

Bakka Yönetim Kurulu Toplantısı Yapıldı

BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Bartın Valisi Ali Çınar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Karabük Valisi İzzettin Küçük, Zonguldak Valisi Ali Kaban ile diğer yönetim kurulu üyeleri ve BAKKA yetkilileri katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanı Bartın Valisi Ali Çınar’ın açılış konuşması ile başlayan toplantıda; ajansa sunulan doğrudan faaliyet teklifleri, Güdümlü Proje Desteği ile ilgili Yönetim Kuruluna bilgi verilmesi, ajans hizmet binasının restorasyonu ile ilgili hususlar görüşüldü.

Toplantı sonrası gazetecilere açıklama yapan BAKKA Yönetim Kurulu Başkanı Bartın Valisi Ali Çınar,BAKKA Ekim ayı toplantısını Karabük’te yaptıklarını söyleyerek, “ Toplantıda doğrudan faaliyet desteği proje taleplerini inceledik ve 3 projeye onay verdik. Her ilin bir güdümlü proje hazırlanması kararı aldık ve bunlar büyük ölçekli projeler. Kalkınma ajansı yaptığı çalışmalar ile Zonguldak, Bartın ve Karabük illerine çok değerli katkılar sağlamakta. Bu katkı ile illerimizin kalkınmasına yardımcı olacak projeler sunmakta” dedi.

FİLYOS PROJESİ ÇOK ÖNEMLİ
Vali Çınar, 3 ili ilgilendiren Filyos Liman projesi ve Endüstri bölgesi ile çalışmaların bir önce başlaması umudunda olduklarını da anlatarak, “ Filyos limanı ve Endüstri bölgesinin her üç ilimiz için çok önemli. Bu projenin biran önce başlamasını umuyoruz. Yatırım ödeneği ve öncelik sırasına göre hareket edilmesi gereken bir konu. Bölgedeki tüm yöneticilerimiz ve belediyelerimiz ile özel sektörlerimiz özellikle Filyos Liman projesinin biran önce yapılmasını istiyoruz. Devletimizin de öncelikli yatırımları var. Bütçe tahsis öncelikleri var. Önümüzdeki yıldan itibaren buradaki çalışmaların hızlanacağını umuyoruz” diye belirti.
Kaynak: İHA