Artvin İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Yapıldı

Artvin İl Koordinasyon Kurulu 4. Dönem Toplantısı gerçekleştirildi.


Valilik Çoruh Toplantı Salonunda, Vali Kemal Cirit başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, yatırımcı kurum ve kuruluşların bölge ve il müdürleri, kaymakamlar, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları ile meslek odalarının başkanları katıldı.

Vali Kalkan, toplantıda yaptığı konuşmada, Artvin'de yaptıklarıyla övünecek aşamada olmadıklarını belirterek, "Yaptıklarımız çok önemli olabilir ama yapamadıklarımız da çok büyük. Biz de kamunun temsilcileri olarak vatandaşa hizmet edecek maksimum verimi sağlamak mecburiyetindeyiz" dedi.

Vali Cirit, 2013 yılı yatırımcı kuruluş dönem raporları üzerinde yapılan değerlendirme sonucunda dönem sonu itibarıyla Artvin genelinde 269 projenin uygulandığını ifade ederek, uygulanan 269 projenin 76'sının yıl sonu itibarıyla tamamlandığını, 144'ünün çalışmalarına devam edildiği, 30'unun ihale aşamasında olduğunu, 19'una henüz başlanmadığını söyledi.

Vali Cirit, dönem itibarıyla Artvin'e tahsis edilen 625 milyon ödeneğin oransal dağılımına bakıldığında yüzde 70,5'inin baraj ve HES yapımı kapsamındaki işlere, yüzde 5,2'sinin il ve devlet karayolu yapımı, yüzde 4,3'ünün İl Özel İdaresi işleri, yüzde 1,9'unun enerji nakil hatları tesisi, yüzde 3,4'ünün yükseköğretim alanında, yüzde 2,2'sinin sağlık hizmetleri alanında, yüzde 2,2'sinin Gençlik Hizmetleri ve Spor İşleri, yüzde 1,6'sınınAfet ve Acil Durum Hizmetleri, 1,4'ünün eğitim hizmetleri, yüzde 7,3'ünün de geri kalan diğer sektörlerde uygulanan projeler için tahsis edildiğini bildirdi.

Karayolları 10| Bölge Müdürlüğünce yapımına devam edilen il ve devlet yolları ile özellikle Hopa Cankurtaran Tüneli'nde başarılı çalışmalar gerçekleştirdiği kaydeden Vali Cirit, şunları söyledi:

"Üniversitemiz bina ve altyapı yatırımlarını tamamlama aşamasına gelmiş, Artvin kent merkezi girişinin çehresini değiştirerek özel bir yaşam alanı imkanı sunacak olan Çoruh Park inşaatına devam edilmektedir. Topografik yapısı ve yoğun yağış alması nedeniyle afet olaylarının sıklıkla yaşanmakta olduğu ilimizde, afet mağduru olan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik çalışmaların başarıyla sürdürüldüğünü memnuniyetle görüyoruz."

Karayolları 10| Bölge Müdür Vekili Selahattin Bayramçavuş ise Hopa-Borçka kara yolu arasındaki Hopa-Cankurtaran Tüneli inşaatı çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, "Bugün itibarıyla tünelde yüzde 94'lük fiziki gerçekleşme sağlandı. 2015 yılı içerisinde tünel inşaatını bitirmeyi hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 3 saat süren toplantı, yatırımcı kurum ve kuruluş temsilcilerinin yürütülen projeler hakkında bilgi vermelerinin ardından sona erdi.

Kaynak: AA