- Mardin 1. Din Eğitim Paneli
Mardin Valisi Ahmet Cengiz, Mardin'de 8 bin öğretmen ve bin görevlisinin bulunduğunu ve bunların layıkiyle görevlerini yerine getirmeleri halinde hiçbir toplumsal sorunun kalmayacağını belirtti.
Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce düzenlenen "Mardin 1. Din Eğitim Paneli"'nde konuşan Vali Cengiz, Milli Eğitim'in ve müftülüğün el birliği ile çalışması gerektiğini dile getirerek "Hem Milli Eğitim teşkilatımızın hem de Müftülüğümüzün vatandaşlarımızın aydınlanması, dini doğru öğrenmeleri hususunda hassasiyet göstermeleri çok önemelidir" dedi.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenlerinin ve diğer branş öğretmenlerinin işbirliği çalışmaları için dernekleşmeleri ve bir araya gelmeleri gerektiğini anlatan Cengiz " Mardin'de 8 bin öğretmen ve bin din görevlisi var, eğer bunlar görevlerini layıkiyle yerine getirseler hiçbir toplumsal sorun kalmaz" dedi.
Cengiz, Mardin'de eğitimin istenen seviyede olmadığını, öğretmenlerin kararlı çalışmaları ve işlerini ciddiye almaları gerektiğini ifade ederek şunları söyledi:
"Rapor alan öğretmenlere büyük geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum. Bu öğretmenler, mevzuatın boşluklarından yararlanabilirler. Bizim de bildiğimiz bazı şeyler vardır. Hepsinin ismini tek tek çıkarıyorum. Sağlık müdürümüz de burada ve raporları veren doktorları da tespit ediyoruz. Bunların hastalıklarını belirleyeceğiz vicdanlara sesleniyorum. Bunlar, bir ay önce 3 aylık izinden döndüler. Demek ki, bu izin tuzlu su gibidir. İçtikçe insanın içesi geliyor. Gerçekten hasta olan öğretmenlerimizi muaf tutuyoruz. Öğretmenlerimize, müdürlerimize ve bu konuda sendikalara sesleniyoruz. Herkesi duyarlı olmaya davet ediyoruz. Öğretmenlerimize bu konuda rehberlik edilmesi gerekir. Yalvarmak gerekirse yalvarıyoruz."
Mardin İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu da panelin temel hedeflerinin, öncelikle imam hatip okullarında ve diğer okullardaki din eğitiminde ders programlarından, müfredattan, ders kitaplarından, öğrencilerden, öğretmenlerden, öğretmenlerin tutumundan, aile, çevre ve yaşamdan kaynaklanan problem ve sorunları tespit etmek olduğunu söyledi.
Kuntoğlu, "Amacımız din eğitimin devletin açmış olduğu okullarda sağlıklı şekilde gençliğe topluma aktarılması. Bu aktarmada din eğitiminin sağlıklı bir şekilde aktarılmasındaki problemlerin çözümünü sağlayarak gelecek nesillerin daha iyi din eğitimi almış, daha ahlaki eğitimle donatılmış nesillerin yetiştirilmesini hedefliyoruz" dedi.