Balyoz mahkumu dalga geçti: 'Reddi Haşim yapıyorum'

Balyoz'da 16 yıla mahkum olan Kardak'daki SAT komandosu Albay Ali Türkşen, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç için, ''Reddi Haşim yapıyorum'' dedi.

Balyoz mahkumu dalga geçti: 'Reddi Haşim yapıyorum'
Gazeteport'un haberine göre; Balyoz davasından aldığı 16 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onaylanan Deniz Kurmay Albay Ali Türkşen, Hasdal Cezaevinden gönderdiği mektupta, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç için,' Reddi Haşim yapıyorum' dedi.

Yargıtay kararının ardından Haşim Kılıç'ın' Balyoz davası kararı için temyiz makamı gibi gösteriliyoruz. İnsanlara boş yere umut veriliyor” dediğini hatırlatan Türkşen, mektubunda Haşim Kılıç'a hitaben şunları yazdı:

' Merak etmeyin, sizden bir şey beklediğimiz yok, içiniz rahat olsun Sayın Kılıç. Biz özel yetkili mahkemelerinizden ne gördük, Yargıtay 'ınız neydi ki Anayasa Mahkemenize bel bağlayalım. Sizden gelecek hayır, Allah 'tan gelsin. Dün özel yetkili kurgu mahkemelerinizin hâkimlerine reddi hâkim dedik kabul olmadı, belki bugün'Reddi Haşim'deriz kabul olur.'Reddi Haşim'hakkımı kullanıyorum ve aynı özel yetkili mahkemelerinizin ve Yargıtay 'ınızın kararlarını olduğu gibi başında bulunduğunuz Anayasa Mahkemenizin kararlarını da reddediyorum.'

KARDAK'DAKİ SAT KOMANDOSU
Ali Türkşen, 1995 yılında yaşanan ve Türkiye ile Yunanistan 'ı savaşın eşiğine getiren krizde, Kardak kayalıklarına çıkan SAT komandosuydu. Türkşen, 1993 yılında gerçekleşen Lucky-S gemisinin 14,5 ton uyuşturucuyla ele geçirilmesi operasyonunda da tim komutanı olarak görev aldı.

NATO Hizmet Madalyası, Üstün Cesaret ve Feragat, Üstün Başarı Kıdemi, Yurt İçi Öğrenim Başarı ve Üstün Birlik Yetiştirme Şerit Rozetleri alan Türkşen halen Poyrazköy davasından da yargılanıyor.