Antalya Büyükşehir Belediyesine Yönelik Haciz

Antalya 4. İcra Hukuk Mahkemesi tarafından Açıkel firmasının, 2009 yılından doğan alacakları nedeniyle Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen haciz işlemlerinin iptal edildiği bildirildi.


Açıkel firmasının yaklaşık 1 milyon 800 bin lira alacağı nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik haczin ardından Büyükşehir Belediyesince Antalya 4. İcra Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldı. Davada mahkemenin Antalya 1. İcra Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştirilen haciz işleminde "kamu malları haczedilemez" kararı ile bir kısım menkul malların haczinin kaldırılmasına karar verdiği belirtildi.

Firma avukatı Ali Topuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kararı hatalı gördüklerini, mahkemenin herhangi bir araştırma yapmadan dosya üzerinden karar verdiğini savundu.

Mahkeme kararına karşı temyiz yoluna gideceklerini ifade eden Topuz, şöyle konuştu:

"Yargıtay, daha önce verdiği emsal kararlarda belediye başkanının makam aracını dahi fiilen kamu hizmetinde kullanılmadığından bahisle haczinin mümkün olacağını kabul etmiştir. Bu yönüyle mahkemenin kararı, yüksek mahkemenin yerleşik kararları ile çelişmektedir. Bu nedenle kararın Yargıtay tarafından bozulacağını düşünmekteyiz."

Antalya Büyükşehir Belediyesinin halen borcunu ödeyemediğini kaydeden Topuz, hacze konu edilen alacağın işçi alacakları olduğunu söyledi.

Topuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sosyal demokrat olduğunu, emeğe ve emekçiye her şeyden ve herkesten fazla değer verdiğini her fırsatta söyleyen Belediye Başkanı sayın Mustafa Akaydın, işçinin 2009 yılından beri almak için hukuk mücadelesini sürdürdüğü alacağını ödememekte ısrar etmektedir. üzüntü verici olan budur. Haczin kaldırılması zafer değildir. Belediye yönetimi ne zaman işçinin alınterini öder, o zaman zafer kazanmış olur."

Açıkel firmasının yaklaşık 1 milyon 800 bin liralık alacağı nedeniyle temmuz ve eylül aylarında Antalya Büyükşehir Belediyesine yönelik haciz ile Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın'ın makam odasındakiler dahil olmak üzere 10 LCD televizyon, 5 buzdolabı, çok sayıda sandalye ve klimaya el konulmuştu.

Kaynak: AA