Tirebolu İletişim Fakültesi Eğitime Başladı

Giresun Üniversitesi (GÜR) Tirebolu İletişim Fakültesi eğitime başladı.

Tirebolu İletişim Fakültesi Eğitime Başladı
2009 yılında İlçenin Demirci Mahallesi Halkova mevkiinde temeli atılan Giresun Üniversitesi Tirebolu İletişim Fakültesi 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılına resmen başladı.

Konuyla ilgili bilgi veren Dekan Prof. Dr. Jale Sarmaşık, Tirebolu İletişim Fakültesi’nde akademik kadronun tamamlandığını belirterek bu kadronun Prof. Dr. Taner Karahasanoğlu, Yrd. Doç. Dr. Murat Güreşçi, Yrd. Doç. Dr. Şirin Dilli, Yrd. Doç. Dr. Özhan Koçak, Yrd. Doç. Dr. Orhan Kemal Koçak ve Yrd. Doç. Dr. Zeynep Barkot’ tan oluştuğunu söyledi.

Tirebolu İletişim Fakültesi’nin 2013-2014 Eğitim-Öğretim Döneminde faaliyete geçtiğini dile getiren Dekan Prof. Dr. Jale Sarmaşık, “Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans programına kaydolan 50, yüksek lisans programına kaydolan 15 öğrencisi ile derslerine başladı.

Önümüzdeki günlerde sonuçlanacak olan ek yerleştirmelerde Radyo Televizyon ve Sinema Lisans Programı için 50 kişilik kontenjan onayı alınmıştır. İlk doktora programımızı, İletişim Bilimleri Doktora Programı ile yine 2013-2014 dönemi bahar yarıyılında başlatıyoruz. Gazetecilik Bölümünün hazırlıklarını da hızlı bir şekilde tamamlamaya çalışıyoruz” dedi.

Bir ilçede açılan ilk iletişim fakültesi olduğunu aktaran Dekan Prof. Dr. Jale Sarmaşık, “Fakültemiz genç, dinamik ve bilimsel bilgi üretme potansiyeli yüksek olan güçlü akademik kadrosu ve güncel teknolojik alt yapısı ile iletişim dünyasına Karadeniz’in en güzel ilçelerinden biri olan Tirebolu ilçesinden merhaba demiştir. Tirebolu İletişim Fakültesi, bir ilçede açılan ilk İletişim Fakültesidir. Bununla birlikte Lisans ve Yüksek Lisans Programları aynı anda açılmış. Doktora programı açması onaylanmış bir Fakültemiz olduğu için ayrı bir sevinç yaşıyoruz. Destek ve katkılarıyla daima bize güç veren Rektörümüz Prof. Dr. Aygün Attar, başta olmak üzere yine her daim yanımızda olan Tireboluların, maddi ve manevi destekleri ile çok kısa zamanda çok yol aldık, ama önümüzde daha uzun bir yol var. Bizim için gerçek mutluluk, bugün dikilen fidanların dört yıl sonra meyve vermeye başladığını görmek, görevimizi tam olarak yapabilmiş olmanın haklı gururunu yaşamak olacaktır. Kadromuzda 2 profosör,5 yardımcı doçent ve 1 öğretim görevlisi var” diye konuştu.

Kaynak: İHA