Kdt, Perdelerini 'Ayyar Hamza' Oyunuyla Açıyor

Konya Devlet Tiyatrosu , perdelerini 3 Ekim'de "Ayyar Hamza" adlı oyunla açıyor.

KDT Müdürü Alpay Aksum, tiyatro binasında düzenlediği basın toplantısında, Devlet Tiyatroları'nın 1-2-3 Ekim'de prömiyerlerle perdelerini açacağını söyledi.

Ayyar Hamza oyununu Ankara Devlet Tiyatrosu sanatçısı Mustafa Gürkan Görbil'in yönettiğini ifade eden Aksum, dekor ve kostümde Fatma Görgü Sarıkurt, ışıkta Hakan Özdemir, müziklerde Kemal Günüç, oyundaki başlıca rollerde ise Boğaçhan Sözmen, Ahmet Çökmez,Asım Tuncay Aynur ve Nevra Sayar'ın görev aldığını kaydetti.

Oyunun yönetmeni ve Ankara Devlet Tiyatrosu Sanatçısı Mustafa Gürkan Görbil ise oyunun Moliere'in Scap'in dolapları'ndan uyarlandığını, Ali Bey'in yazdığını ve Yılmaz Öğüt'ün de günümüze uyarlanmış haliyle kaleme aldığını belirtti.

Oyunda güzel bir komedi çalışmasının sunulduğunu anlatan Görbil, oğullarının sevdikleriyle evlenmelerine karşı çıkan iki zengin, cimri baba inadının ve rastlantıların anlatıldığını dile getirdi.

Kaynak: AA