Hizan Merkez Yeni Cami 2014'te İbadete Açılacak

Hizan Merkez Yeni Cami'nin 2014 yılında ibadete açılacağı bildirildi.

Hizan Merkez Yeni Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erdal Özdemir, dernek olarak hayırsever vatandaşlardan aldıkları desteklerle ilçeye 5 bin kapasiteli bir cami inşa ettiklerini söyledi.

Camiyi 2014 yılında ibadete açacaklarını ifade eden Özdemir, şöyle konuştu:

"Şu ana kadar 2,5 milyona yakın bir para harcanarak camimizin kaba inşaatını tamamladık. Kurşun çalışmalarımız devam ediyor. 4 kat ve bin 300 metrekare kullanım alanına sahip camimiz, 5 bin kişi kapasiteli. Caminin birinci ve ikinci katlarında taziye evi, gasilhane, Kur'an kursu, kadınlar için mescit ve abdest alma yerleri ile işyerleri bulunuyor. Camimizin yapımında Diyanet İşleri Başkanlığı, ilçe müftülüğü, milletvekilleri, iş adamları, esnaf ve vatandaşın büyük katkıları oldu. Hepsine yardım ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz."

İlçe Müftüsü Vekili Zahit Demirel ise evliyalar diyarı olan Hizan'a yakışır bir cami inşa ettiklerini ifade etti.

Caminin mimari özelliği bakımından hem bölgede, hem de ildeki en görkemli cami olacağını ifade eden Demirel, şöyle konuştu:

"Üstat Bediüzzaman hazretlerinin, Seyyid Sıbğatullah Arvasi'nin, alimlerin ve büyük zatların doğup yetiştiği bu topraklara, bu cami yakışırdı. Camimizin kaba inşaatı bitti. Herkesin gurur duyacağı bir cami inşa edildi. Bunda tüm Hizan halkının tamamının büyük gayreti var. Cami derneği ve üyelerinin çok büyük gayretleri oldu. Bu büyük mabedin inşa edilmesinde katkı sağlayan başta cami dernek başkanı ve üyeleri olmak üzere tüm Hizan halkına teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA