Aksav Yönetim Kurulu Başkanı Dağıstanlı Açıklaması

Antalya Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tufan Dağıstanlı, "Paris'e gidildiğinde Eyfel Kulesinin maketi, Moskova'ya gittiğinizde matruşka alırsınız. Antalya'da kültürel olarak sadece turunç reçelleri ve Döşemealtı halısı var. Biz bunların yanı sıra Altınportakal heykel ve anahtarlığının kültüre hizmet etmesini istedik ancak bu düşüncemiz gerçekleşemedi, hayal kırıklığına uğradık" dedi.

Konyaaltı Sanayici ve İşadamları Derneğinin üyeleriyle Antalya Tenis İhtisas Ve Spor Kulübünde bir araya gelen Dağıstanlı, vakfın projeleri ve Altın Portakal hakkında bilgi verdi.

Dağıstanlı, KONYSİAD'ın sanata ve sanatçıya her zaman ve her platformda destek veren bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

AKSAV olarak yaptıkları projelerden bahseden Dağıstanlı, Altın Portakal Film Festivali'nin 50'nci yılını daha coşkulu kutlamak için çaba serf ettiklerini, büyük emekler harcanarak yapılan filmlere destek olunması gerektiğini belirtti.

Altın Portakal Film Festivali'nin tanıtımların için çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Dağıstanlı, "Bu yıl Altın Portakal Heykeline herkes dokunabilsin diye küçük heykelcik ve heykel anahtarlık yaptırdık. Paris'e gidildiğinde Eyfel Kulesinin maketi, Moskova'ya gittiğinizde matruşka alırsınız. Antalya'da kültürel olarak sadece turunç reçelleri ve Döşemealtı halısı var. Biz bunların yanı sıra Altınportakal heykel ve anahtarlığının kültüre hizmet etmesini istedik ancak bu düşüncemiz gerçekleşemedi, hayal kırıklığına uğradık" diye konuştu.

KONYSİAD Başkan Yardımcısı Emin Altıner ise Medical Park Antalyaspor'un Beşiktaş karşısında aldığı galibiyet için tüm Antalyaspor camiasını kutladı. Altıner, Altın Portakal'ın 50'nci yılında başarılar diledi.

Konuşmaların ardından KONYSİAD üyesi Salih Peker, Dağıstanlı'ya günün anısına plaket takdim etti.

Kaynak: AA