Bayramda Sıla Özlemi ve Sevinci Bir Arada Yaşıyorlar

Üniversite eğitimi için Türkiye'ye gelen yabancı öğrenciler, bayramda ailelerinden uzakta olmanın üzüntüsünü, Türk ailelere misafir olmanın mutluluğunu yaşıyor.


Kocaeli Üniversitesinde eğitim gören Irak, Afganistan, Özbekistan, Türkistan, Yemen, Suriye ve Mısırlı öğrencilerden oluşan 15 kişilik grup, davet edildikleri Arif ve Kıymet Meyzin çiftinin evinde Türk adetlerine göre bayramlaştı.

Meyzin çiftinin ellerini öperek bayramını kutlayan öğrencilere ev sahipleri şeker ve baklava ikram etti.

İşletme Bölümü öğrencisi Yemenli Hani Al Himyari, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkçeyi geçen yıl İstanbul'da öğrendiğini, Türkler gibi misafirperver millet görmediğini, yabancı bir ülkede kendisini aile ortamında hissettiğini dile getirdi.

Türklerin iyi insanlar olduğunu ve onları çok sevdiğini kaydeden Al Himyari, "Artık Türkiye benim ikinci vatanım" ifadesini kullandı.

Ailesinin bayramını da kutlayan Al Himyari, "Ben Türkiye'de emin ellerdeyim. Beni merak etmeyin. Türklerle aile gibiyim. Kendimi gurbette hissetmiyorum" diye konuştu.

- "Türkler bizi kendi çocukları gibi görüyor"

İşletme Bölümü öğrencisi Özbekistanlı Abdülaziz Abdülcabbarov ise ilk defa bayramı ailesinden uzakta geçirdiğini söyledi.

Bayramın çok güzel geçtiğini, kendisini ülkesinde gibi hissettiğini anlatan Abdülcabbarov, "Türkiye'de herkes bize çok iyi davranıyor. Ailemiz gibi yakından ilgileniyor. Türkler bizi kendi çocukları gibi görüyor" şeklinde konuştu.

KOÜ Tıp Fakültesi öğrencisi Afgan Hüseyin Bakhshian da ilk defa Türk ailesini ziyaret ettiğini aktararak, çok mutlu olduğunu ifade etti.

Ailesine ve sevdiklerine selam gönderen Bakhshian, "Afganistan'daki anne ve babamın, tüm sevdiklerimin bayramını kutluyorum" dedi.

- "Artık bizim çocuklarımızsınız, kapımız size her zaman açık"

Arif Meyzin ise yabancı öğrencileri evlerinde misafir ettikleri için çok duygulandıklarını ve mutlu olduklarını söyledi.

"Ailelerinden uzak olsalar da onları torunlarımız ve çocuklarımız görüyorum" ifadesini kullanan Meyzin, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Bizi bir kere saydınız, evimize geldiniz, biz de sizi bin kere severiz" diyen kullanan Kıymet Meyzin, "Çok mutlu olduk. Siz bizim de çocuklarımızsınız, kapımız size her zaman açık. İstediğiniz aman gelip bizi ziyaret edebilirsiniz" şeklinde konuştu.

Kaynak: AA