Yozgat Yetim Çocukların Bayram Sevinci

Yozgat Valiliği tarafından uygulanan “Koruyucu Yetim Destek Projesi” (Hami-Yet) kapsamında il genelinde 320 aileye verilen kurbanlar kesilerek ailelere teslim edildi.

Yozgat Yetim Çocukların Bayram Sevinci

Yozgat Valiliği tarafından, bu gün düzenlenen programla, il genelinde Yetim Destek Projesi’ne dahil olan 320 aile bir araya geldi. Bölükbaşı Düğün Salonunda düzenlenen törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, İl Jandarma Komutan Albay Recip Yalçınkaya, İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz ve Hamiyet Projesine dahil olan 320 anne ve çocuklarıyla birlikte yaklaşık 900 kişi katıldı.

Kuran’ı Kerim okunmasıyla başlayan programda çocukların okudukları şiirlerle salonda duygulu anlar yaşanırken, bazı anneler gözyaşlarını tutamadı.

Çocuklar tarafından şiirler okunması ve koro tarafından söylenen şarkıların ardından yemek ikramı yapıldı. Yaklaşık 600 çocukla bayramlaşan il yöneticileri, çocuklara 20 şer lira bayram harçlığı dağıttı.

Bayramlaşmanın ardından, kesilen kurbanlarını teslim alan aileler köylerine ve kasabalarına gönderildi.

Kesilen kurbanlarını teslim alan kadınlar, yapılan uygulamanın kendilerini çok memnun ettiğini belirterek eşlerinin vefat etmesinden bugüne kadar ilk defa kurban kesme imkanının kendilerine verildiğini söylediler. Kesilen kurbanlıkların teslim edilmesinden sonra bir açıklama yapan Vali Abdulkadir Yazıcı, eşi vefat etmiş annelerin ve çocukların bayramı yalnız, hüzünlü ve garip geçirmemeleri için böyle bir program düzenlediklerini belirterek, “Bugün 320 civarında kurban kesildi. Annelerin, vefat etmiş kocalarına hediye olarak daha önceden yaptıkları hatimlerin duaları burada toplu olarak yapıldı. Hami-Yet çocuklarımız gösteriler düzenlediler, yemekler yenildi. Şimdide son derece steril ve şık bir ortamda, kimsenin izzeti nefsine dokunmadan gayet insani bir ortamda kurbanlarımızı kesiyoruz. Son olarak ta annelerimizi arabalarla evlerine gönderiyoruz” dedi.

Amaçlarının Kurban Bayramında anne ve çocuklarının boynu bükük geçirmemelerini sağlamak olduğunu dile getiren Vali Yazıcı, “Bu proje her yörede ve her beldede uygulanabilir bir proje. 5 yıldır uygulamakta olduğumuz bu proje hakkında bilgi almak isteyen herkese en ince detayına kadar gönüllü olarak anlatabilir, yardımcı olabiliriz. Hami-Yet anneleri ve onların sevgili çocukları öncelikle Kurban Bayramınızı kutluyor, huzur ve mutluluk içerisinde geçmesini temenni ediyorum. Hami-Yet Projesi artık bizim yaşam tarzımız. Hami-Yet içinde aslında acıtasyona, acımaya yer yok. Hami-Yet içerisinde şefkat var, muhabbet var. Bugün burada olmamızın nedeni bir şeylerin yokluğu değil, bir şeylerin varlığıdır. Biz burada sevgiyi, muhabbeti, ağabeyliği, ablalığı, kardeşliği ve anneliği bir araya getirerek bugün burada toplandık” diye konuştu.

Kaynak: İHA