Vali Lekesiz, Dini Cemaat Önderleriyle Buluştu

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, dini cemaat önderleri ile yemekte bir araya geldi.


Lekesiz, valilik konağında verdiği yemekte yaptığı konuşmada, farklı din ve mezheplerden insanların Hatay'da yüzyıllardır sevgi, barış ve hoşgörü içinde yaşadıklarını belirtti.

Konuklarının yaklaşmakta olan Kurban Bayramı'nı da kutlayan Lekesiz, şöyle devam etti:

"Bu hoşgörü ve sevgi ortamının bugün de devam ettirilmesine ve bu ortamın korunmasına katkı sunan ilimizin tüm dinamiklerine ve Hataylılara teşekkür ederim. Burası bizim ortak yurdumuz. Sizler de ilimizin güzel renklerisiniz. Yüzlerce binlerce yıldır tasada, kıvançta biriz. Aynı şeylere sevindik, aynı şeylere üzüldük. Tıpkı bugünü birlikte kurduğumuz gibi geleceği de birlikte inşa edeceğiz. Bayram öncesi bize bu güzelliği yaşattığınız için teşekkür ederim"

Alevi Cemaati lideri Nasreddin Eskiocak ise böylesi anlamlı bir buluşmadan dolayı memnuniyet duyduklarını ve dinlerin gayesinin birlik ve beraberlik olduğunu belirtti.

Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Dimitri Doğum da Hatay'da ilk defa bir il valisinin dini cemaat liderlerini Konağında ağırladığını ve bundan onur duyduklarını kaydetti.

Yemeğe, İl Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ermeni Cemaati Başkanı Cem Çapar, Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Fadi Hurigil ve eşleri katıldı.

Kaynak: AA