Kamuda Başörtüsü Yasağının Kaldırılması

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın "Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik"in iptali için Danıştaya yaptığı başvuruya ilişkin, "Bunlardan farklı bir şey gelseydi, biz herhalde 'CHP'nin genleri değişiyor' derdik. CHP, genlerinin gerektirdiği davranışta bulunmuştur. Ben hiç şaşırmadım" dedi.


Çeşitli açılış ve temel atma törenleri için kente gelen Yılmaz, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yılmaz, insanların sahibi oldukları genleri değiştiremeyeceklerine dikkati çekerek, CHP'nin de gen yapısı bulunduğunu savundu.

"Biliniz ki CHP, 40, 50 yıl önce ne ise hiç değişmez. Yıllardır hep CHP darbeleri destekledi" diyen Yılmaz, CHP'nin 1960'da bütün ilçe ve il teşkilatlarında darbenin aleyhinde konuşulmamasını söylediğini öne sürdü.

Yılmaz, 1960 darbesini yapanların daha sonra CHP'den milletvekili olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Nerede özgürlükler kısıtlanır, kitaplar yasaklanırsa, özgürlük daraltılması varsa CHP ordadır. Nazım Hikmet'i, Sabahattin Ali'yi mahkum eden kendileri. Pasaport vermeyen kendileri. Yurt dışına giderken sınırda öldüren kendileri. Necip Fazıl Kısakürek'i yargılayan kendileri. Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerini il il, ilçe ilçe sürgün eden kendileri. Milliyetçileri, Nihal Atsız'ı, Alparslan Türkeş'i tabutluklarda tırnaklarını çeken, işkence eden kendileri."

"CHP, kendinden olmayan herkese yabancıdır" diyen Yılmaz, konuşmasını şöyle tamamladı:

"CHP, kendisinden olmayan herkesi farklı bilir. Dolayısıyla bu genleri değişmemiştir. Şimdi de değişmemiştir. Kendi halkına zulmeden Esad'ın yanındadır. Kendi ülkesinde vatandaşı tarafından seçilen Mısır hükümetini devirenlerin yanındadır. Bunlardan farklı bir şey gelseydi, biz herhalde 'CHP'nin genleri değişiyor' derdik. CHP, genlerinin gerektirdiği davranışta bulunmuştur. Ben hiç şaşırmadım."

Kaynak: AA