Gesiad, Tanzanya İş Gezisi Raporu Hazırladı

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği , üyelerin yurt dışına açılımlarını sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği yurt iş gezilerine bir yenisini daha ekledi.


43 trilyon dolarlık doğalgaz rezervinin keşfedildiği ve gelecek 10 yıl içerisinde çok büyük yatırımların gerçekleşeceği düşünülen Tanzanya'ya iş gezisi düzenleyen GESİAD, ülkedeki yatırım olanaklarını yerinde görüp ticari iş görüşmeleri gerçekleştirdi.

Anadolu İşadamları Federasyonu ve Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu üyesi olan GESİAD, ilk olarak Türkiye-Tanzanya İşadamları Derneği ın konuğu oldu.

ABITAT yetkilileri tarafından karşılanan GESİAD heyeti öncelikle İnşaat malzemelerinin satıldığı yerleri gezerek ülkenin ticareti hakkında bilgi edindi. Sonrasında Tanzanyalı iş adamlarıyla ikili iş görüşmesi yapıldı.

İkili iş görüşmelerinde ürünleri ve firmaların hizmetlerini tanıtma imkânı bulan iş adamları, aynı zamanda yatırımla ilgili görüşmeler gerçekleştirdi.

Türk Büyükelçiliğine ziyaret gerçekleştiren heyet Tanzanya'da ki yatırım olanakları hakkında önemli bilgiler edindi.

Tanzanya ticaret ve yatırım heyetine başkanlık eden ve iş gezisinin çok verimli geçtiğini belirten GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Tanzanya, Darusselam'daki limandan dolayı 7 ülkenin ekonomik merkezi durumunda ve Afrika'daki 3 ekonomik birliğin tek üyesi olmasından dolayı da özel bir statüye sahip bir ülke. Yaklaşık 30 ülkeye gümrüksüz mal satılabilir. Ayrıca ülke, 43 trilyon dolarlık doğalgaz rezervi keşfedilmesi ile ileride tam yatırım merkezi olma potansiyeline sahip. Şu anda tüm ülkenin altyapı ve üstyapısının tekrardan yapılmasını gerekiyor. Neredeyse tüm sektörlerde iş yapma imkanı var."

Kaynak: AA