Ümraniye Belediyesi 10| Geleneksel Resim, Hikaye ve Şiir Yarışması

Ümraniye Belediyesince düzenlenen 10| Geleneksel Resim, Hikaye ve Şiir Yarışmasına başvurular 20 Aralık'ta sona erecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, teması "100| Yılına Girerken Çanakkale Destanı" olarak belirlenen yarışmada, dereceye girenlere ödülleri törenle verilecek.

Ödül alan eserler ve sergiye değer görülen eserler, Ümraniye Belediyesi tarafından çeşitli yerlerde sergilenecek.

Geleneksel resim birinciliği elde eden esere 10 bin, ikinciye 8 bin, üçüncüye 6 bin ve her biri 2 bin lira olarak belirlenen 10 mansiyon olmak üzere toplam 44 bin lira para ödülü verilecek.

Geleneksel hikaye yarışması bu yıl serbest temalı olacak. Hikaye yarışmasında birinciye 8 bin, ikinciye 6 bin, üçüncüye 4 bin ve her biri bin 500'er lira olarak belirlenen 10 mansiyon olmak üzere toplam 33 bin lira para ödülü verilecek. Ayrıca dereceye giren eserler Ümraniye Belediyesi tarafından kitaplaştırılarak edebiyat dünyasına kazandırılacak.

Geleneksel şiir yarışmasının teması ise "100| Yılına Girerken Çanakkale Destanı" olarak belirlendi. Yarışmada, birinciliği elde eden şiire 5 bin, ikinci şiire 4 bin, üçüncüye 3 bin ve her biri 1000'er liradan 10 mansiyon olmak üzere toplam 22 bin lira ödül verilecek. Şiir yarışmalarında dereceye giren eserler, önceki yıllarda olduğu gibi kitaplaştırılacak.

Kaynak: AA