Uçamayan Şahin Diş Hastanesine Girdi

Doğal hayatı ve tabiatın dengesini korumak için avlanması yasaklanan kuş türlerinden biri olan şahin cinsi kuş dün akşam Giresun Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’ne girdi.

Uçamayan Şahin Diş Hastanesine Girdi
Şahinin hastane içerisine girdiğini gören nöbetçi personel Uğur Kırbaş çok şaşırdığını ve ilk anda korktuğunu ifade ederek "İlk başta ne olduğunu anlayamadım sonra yabani bir hayvan olduğunu ve uçamadığını fark edince yakaladım ve Giresun Üniversitesi’ndeki güvenlik görevlisi arkadaşlar ile orman bölge müdürlüğünü aradık" dedi.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü görevlileri yakalanılan hayvanın yavru bir şahin olduğunu belirterek duyarlılıklarından dolayı diş hastanesi ve Giresun Üniversitesi güvenlik görevlilerine teşekkür ettiler.

Yavru şahin daha sonra barınağa götürülüp veteriner kontrolünde bakımı yapıldıktan sonra doğal hayata geri bırakılacağını ifade eden görevliler, vatandaşların bu tür vakalar ile karşılaştıklarında Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'nü aradıkları takdirde en kısa sürede belirtilen yere geleceklerini söylediler.
Kaynak: İHA