Türkiye Kamu-sen, Nasrullah Meydanı'nda Eylem Yapacak

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ‘Demokratikleşme Paketi’ne karşılık Türkiye Kamu-Sen, tepki için Nasrullah Meydanı'nda eylem yapacak.

Saat 12.15’te başlayacak olan eylemde ‘Demokratikleşme Paketi’yle birlikte kaldırılan ‘Andımız’ meydanda okunacak. Türkiye Kamu-Sen Kastamonu İl Temsilcisi Nedim Afacan, herkesi kendilerine destek vermeye çağırırken, dersi olan öğretmen ile diğer memurların ise sevk alarak eylemlerine destek vermeye davet etti.

Afacan, “Bugüne kadar ekonomik ve sosyal haklarımız için iş bırakma eylemleri yaptık. Kimliğimize yapılan saldırıyı sineye çekmeyeceğiz. İşi olanlar öğretmenler, diğer memurlar sevk alarak bu eyleme katılmalarını bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl ek ödeme için onbinler iş bırakma eylemine katıldı.

Bu sefer milli kimliğimiz için zaman ayıralım. Türk, bu ülkede yaşayan herkesin etnik kimliği ne olursa olsun herkesin üst kimliğidir. Anadolu’yu vatan yapmak için, ilayı kelimetullah için can vermiş, kan dökmüş bu aziz millet, adının saygıyla anılmasını hak etmektedir. Bu tarihi başarılarımız, insanlığa hizmetimiz, tarih boyunca asla emperyalist bir anlayış sergilemememiz, bize ‘Ne Mutlu Türküm Diyene!’ sözünü söylemeyi fazlasıyla hak ettirmiştir. Bu sözü ırkçılık olarak anlayanlar, Türk tarihinden habersiz, algı ve idrak melekeleri ya çok zayıf yada Türk adıyla bir problemi, tarih bir hesabı olanlardır. Çocuklarımızın Türküm demesinden rahatsız olanların varlığı, bizi Türküm demekten elbette alıkoyamayacaktır. Biz çocuklarımıza Türküm ve Müslüman’ım dedirtmeye devam edeceğiz. Kimse bu hakkı kanun yada yönetmelikle elimizden alamaz, buna cesaret dahi edemezler. Biz böyle bir kararı asla uymayacağız. Katran ve şeker kavramları ile kendini tanımlayanlardan elbette farklı bir tutum ve davranış beklenemez. Herkes asaletinin gereğini yapacaktır” dedi.

Kaynak: İHA